Premierul, despre actualii proprietari ai aeroportului: „Sunt niște coțcari. Cred că pot duce Guvernul după deget”

Premierul, despre actualii proprietari ai aeroportului: „Sunt niște coțcari. Cred că pot duce Guvernul după deget”

Concesionarii Aeroportului Internațional Chișinău sunt niște „coțcari”, care cred că pot speria Guvernul cu 885 de milioane de euro. Așa a comentat premierul Ion Chicu anunțul Avia Invest, care a spus că a depus o plângere împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm, solicitând despăgubiri de 885 de milioane de euro.

„Ei cred că Guvernul acesta e cel din 2013, poți să-l duci după deget, să-l sperii cu 885 de milioane de euro. Aceștia sunt coțcari. Spre rușinea noastră, am scăpat aeroportul la niște coțcari, ei au datorii de 3 milioane de euro și nu le achită de anul trecut. Am scăpat aeroportul pe mâinile la niște nimeni. Ei au talent să facă PR, dar trebuie să achite facturile. În iunie 2019, aveau datorii de 118 milioane de lei. Guvernul trecut, nu știu cum, a reeșalonat aceste datorii. Eu au datorii la stat, nu mai vorbim despre faptul că nu-și îndeplinesc alte angajamente”, a declarat Ion Chicu în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Cât despre acuzațiile companiei Avia Invest, care a spus că Primăria pune bețe în roate în construcția noului terminal, premierului a menționat: „Mă iertați, nici veceu extra-locuință nu poți face cu acel proiect. Ei au venit cu o foiță și au spus că vor terminal super-internațional”.

Publicitate

Vezi și: Primăria Chișinău: Avia Invest va primi acte permisive pentru construcția terminalului după ce va îndeplini două condiționalități

Ion Chicu a comentat și decizia liderei PAS, Maia Sandu, de a-l acționa în judecată pentru calomnie, după ce a învinuit-o că ar fi ratat întoarcerea aeroportului în gestiunea statului: „Nu vreau să intru în dispute cu doamna Sandu. Dacă vrea să acționeze în judecată, s-o facă. La 5 iulie a fost reeșalonată datoria Avia Invest. Doamna Sandu atunci era prim-ministru, iar un prim-ministru răspunde pentru tot ce se face în țară. AAC este structură din subordinea Executivului. Doamna Sandu poate să meargă în instanță, are tot dreptul, e cetățean al RM și sper că instanța o să-i dea dreptate”.

Pe 18 mai, premierul Ion Chicu a anunțat că Guvernul va iniția procedura de insolvabilitate în privința Avia Invest, care are datorii față de stat, ceea ce constituie temei pentru rezilierea contractului de concesiune a Aeroportului Internațional Chișinău.

De partea cealaltă, compania susține că vrea să-și onoreze toate plățile, doar că banii ar fi fost blocați la comanda președintelui Igor Dodon. Mai mult, a anunțat că a depus o plângere împotriva Republicii Moldova la Curtea de Arbitraj Internațional de la Stockholm, solicitând despăgubiri de 885 de milioane de euro.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal