*Acest material este sponsorizat

De ce stagiul într-o companie internațională poate fi un start de succes pentru cariera ta

De ce stagiul într-o companie internațională poate fi un start de succes pentru cariera ta

Dacă ești student în ultimul an de facultate sau ai absolvit recent universitatea, atunci este momentul potrivit să îți pui întrebarea despre începutul unei cariere profesionale. O modalitate accesibilă și excelentă de a obține experiență practică și cunoștințe noi sunt programele de internship. Philip Morris Moldova este una dintre companiile de la noi, care oferă un program de internship plătit – SMART START, dar și oportunitatea de a lucra în proiecte reale alături de o echipă profesionistă. Reprezentatul companiei, Elena Cojocari ne-a povestit care sunt beneficiile pentru studenții care aleg un program de stagiu într-o companie internațională.

Mulți din cei care aplică, consideră că stagiul într-o companie mare, internațională este neinteresant și plicticos. Cât de pregătite sunt aceste companii să se adapteze la așteptările tinerilor?

Philip Morris de azi și de acum 10 ani – sunt două companii absolut diferite. Lumea se schimbă, iar noi urmăm tendințele și chiar mergem cu un pas înainte. Cine s-ar fi gândit, ca liderul mondial în industria tutunului va anunța într-o zi că vrea să creeze un viitor fără fum? Pe piața muncii și-a făcut apariția generația Z, generația care transformă companiile, vine cu noi abordări și instrumente de lucru. Noi susținem noile talentele și oferim oportunități nelimitate de dezvoltare, pentru că înțelegem - oamenii sunt cei de la care pornesc ideile și proiectele de succes. 


Cum rămâne cu clasicul program de la 9.00 la 18.00, sute de mii de aprobări și atmosfera monotonă din oficiu? 

Lucrând la Philip Morris am devenit un „un distrugător de mituri” pentru potențialii candidați. Puteți fi încrezător că din toate cele enumerate, valabile sunt doar aprobările. Sunt multe aprobări, dar astfel angajații învață să găsească compromisuri și să livreze produse de calitate.

Dar haideți să le luăm pe rând.

Programul de lucru la Philip Morris este foarte flexibil, iar dacă nu este nevoie ca angajatul să fie prezent în oficiu, are posibilitatea să lucreze de acasă. În perioada de autoizolare, ne-am convins că ne putem adapta la orice condiții de lucru, fie chiar și de la distanță. Digital-ul a devenit parte din ADN-ul companiei, avem toate instrumentele necesare ca să lucrăm eficient și să obținem rezultate indiferent unde ne aflăm.  

Oamenii care lucrează la Philip Morris sunt cei care fac atmosfera din oficiu primitoare și caldă. Orice persoană nouă în companie are parte de susținerea echipei și a managementului. Indiferent de gen, vârstă sau experiență, fiecare angajat este auzit, ascultat, și are aceleași drepturi ca și alte persoane. Noi nu ne plictisim niciodată, mereu suntem în căutare de soluții și instrumente inovative, iar întâlnirile de lucru se transformă în adevărate generatoare de idei și concepte noi. E o “nebunie” ce se întâmplă la unele ședințe.

Philip Morris ține foarte mult la angajații săi. Suntem compania care mereu își va apăra și susține oamenii. În contextul crizei provocate de COVID-19, noi continuăm să achităm salariile integral, chiar și angajaților care nu au posibilitatea de la distanță să își realizeze sarcinile. Comunicăm mereu cu oamenii, oferim posibilități de dezvoltare și instruire. De asemenea, am asigurat fiecare angajat cu echipamente de protecție (măști, mănuși, dezinfectante) care le-au fost livrate la domiciliu. Considerăm că în momentele dificile, angajații au nevoie de susținerea companiei mai mult ca niciodată.

Care sunt condițiile și pașii pentru a obține experiență de lucru în compania Philip Morris?

În prezent, studenții din ultimul an de facultate sau cei care au absolvit universitatea acum 12 luni pot aplica la programul de internship Smart Start. Suntem în căutate de persoane care vorbesc fluent limba engleză, care sunt creativi și doresc să obțină aptitudini practice de lucru în domeniile: Finanțe, Marketing, Digital, Vânzări și Serviciul Clienți. Ce oferim noi – un salariu competitiv, posibilitatea de a lucra în proiecte interesante și înțelegerea cum funcționează un departament în practică, cu toate provocările, oportunitățile, procesele și sistemele interne. 

Dacă lucru este plătit și proiectele de business sunt reale, de ce compania recrutează anume studenți? 

Compania recrutează anume studenți, din mai multe motive. Cele mai importante sunt – idei noi, talente tinere și promițătoare, abilități digitale. 

Mai multe companii internaționale, precum Philip Morris, au scopuri ambițioase și dorința de transforma nu doar compania, dar întreaga industrie. Misiunea noastră este crearea unui viitor fără fum, iată de ce de 10 ani lucrăm la dezvoltarea produselor cu risc redus. Suntem în căutare de persoane cu viziuni noi, care sunt gata să facă față provocărilor și să vină cu soluții inovatoare și nestandarde. Mai mult ca atât, trendurile se schimbă rapid, ceea ce este actual astăzi, mâine nu mai este. Compania are nevoie de specialiști care îmbrățișează tehnologiile informaționale și înțeleg cerințele pieței. Dorința de a învăța și cunoștințele digitale – aceasta este combinația perfectă și motorul care mișcă înainte orice companie. 

Începe cariera ta la Philip Morris, aplică aici pentru programul de internship SMART START.

*Toate pozele incluse în articol au fost realizate înainte de declararea stării de urgență în țară.

P.

Vezi și aceste știri
Premieră pentru Philip Morris Moldova. Compania a fost desemnat Angajator de Top de către Institutul Top Employers

Premieră pentru Philip Morris Moldova. Compania a fost desemnat Angajator de Top de către Institutul Top Employers

Cum a ajuns Philip Morris să se ceară la audiență în Parlament folosind pârghiile Ambasadei Elveției

Cum a ajuns Philip Morris să se ceară la audiență în Parlament folosind pârghiile Ambasadei Elveției

Philip Morris International și Ferrari continuă colaborarea prin intermediul „Mission Winnow”

Philip Morris International și Ferrari continuă colaborarea prin intermediul „Mission Winnow”

Advertoriale
FinComBank, de 29 de ani într-un pas prin viață

FinComBank, de 29 de ani într-un pas prin viață

Cicliștii participanți la #HospiceBikeTour2022 au ajuns acasă!

Cicliștii participanți la #HospiceBikeTour2022 au ajuns acasă!

Start primului sejur din acest an al Taberei de vară „OK”. Ediție dedicată în exclusivitate copiilor angajaților OTP Bank

Start primului sejur din acest an al Taberei de vară „OK”. Ediție dedicată în exclusivitate copiilor angajaților OTP Bank

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
  Moldova, I am back! | Diana Adamciuc: „Diferența dintre Cluj și Chișinău este că, cel puțin în această țară, eu am sentimentul de «acasă»”
 • Copiii știu mai bine: Costum de baie „tigrovîi” și bani destui. De ce avem nevoie pentru o vacanță perfectă (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: „Scump, dom'le, scump!” (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Leo Zbancă: Mie îmi place cel mai mult acasă pentru că avem ce construi, avem la ce visa, avem unde ne porni și avem tare mult lucru (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Gheorghe și Tatiana Cîvîrjic au revenit după 20 de ani acasă și au pus bazele unei afaceri cu aur lichid (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Armata rusă s-a retras de pe Insula Șerpilor. Ministerul Apărării de la Moscova: Gest de bunăvoință
 • 2
  Putin îi răspunde lui Johnson la afirmația despre gen și declanșarea războiului în Ucraina: Margaret Thatcher a trimis trupe în Insulele Falkland
 • 3
  Dotat cu tehnică în valoare de milioane de lei, iar în bănci - 50 de elevi în loc de 500. Controversele Colegiului de Inginerie de la Strășeni și reacția conducerii (VIDEO)
 • 4
  Atac asupra Odesei în plină noapte! 18 persoane decedate, printre care doi copii. Zeci de răniți
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.