Ce așteptări ai de la o călătorie prin Moldova? Participă la un sondaj național, menit să ajute la relansarea turismului intern

Ce așteptări ai de la o călătorie prin Moldova? Participă la un sondaj național, menit să ajute la relansarea turismului intern

Sectorul turismului din Moldova are nevoie de o ajustare la realitatea post-pandemie pentru a putea atrage cât mai mulți turiști locali, a înregistra încasări și a ieși din impasul economic. Agenția de Investiții din Moldova, administrator al brandului turistic de țară „Pomul Vieții” vine în susținerea operatorilor și agențiilor de turism și lansează un chestionar online. Publicul larg este invitat să răspundă la întrebări pentru a ajuta sectorul turistic să creeze produse potrivite pentru dorințele și necesitățile consumatorilor locali.

Scopul sondajului este de a evalua opiniile cetățenilor prin prisma așteptărilor față de oferta turismul intern. Prin chestionare, acesta își propune să găsească o serie de răspunsuri la întrebările: Ce așteptări aveți de la o călătorie prin Republica Moldova? Ce tip de odihnă vă place? Cât sunteți gata să cheltuiți pentru o zi de odihnă în țară? Ce fel de experiențe ar trebui să conțină pachetul de servicii turistice pentru o călătorie de week-end în Moldova?

„Prin sondajul #NeamPornit la care facem apel public către toți cetățenii țării să participe, ne propunem să aflăm profilul și așteptările turistului local pentru ca agenții economici din industria turismului, agențiile de turism să-și adapteze ofertele la așteptările și posibilitățile cetățenilor noștri.” , susține directoarea generală a Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc.

Publicitate

Potrivit directorului „Magenta Consulting”, Dumitru Slonovschi, sondajul face parte dintr-un sondaj online, unul la telefon și focus-grupuri și se va elabora un set de recomandări pentru agențiile de turism ca să creeze produse interne adaptate.

Ulterior, în cadrul live-ului, directorul general „Simpals”, Roman Stirbu a prezentat funcționalitățile mapei digitale Map.md, dar și acțiunile de promovare ale actorilor turistici interni pe platforma 999.md.

„Toți ne dorim relansarea cât mai rapidă a turismului intern. Prin proiectul Map.md vom plasa pe hartă locațiile turistice care trebuie vizitate, vom dezvolta funcționalități noi, care să permită promovarea turismului intern și sugerarea locațiilor de către turiști. Iar pe site-ul de anunțuri 999.md vom promova agropensiuni, vile turistice și sate de vacanță, a declarat directorul.

Harta digitală va fi în limba română și rusă, cu posibilitatea de a fi tradusă și în limba engleză.

Chestionarul poate fi accesat online pe pagina de facebook a campaniei sau accesând link-ul.

Sondajul realizat de compania „Magenta Consulting” este parte a campaniei naționale #NeamPornit, lansată pentru promovarea destinațiilor turistice din țară și susținerea agenților economici din industria turismului intern. Apelul național de participare la sondaj a fost realizat la primul eveniment online, în cadrul căruia a fost lansată campania propriu-zisă.

Organizatorii au anunțat că pe durata campaniei, se vor desfășura evenimente-surpriză. De asemenea, vor fi organizate și evenimente online, vor fi lansate inițiative noi, toate având scopul de a descoperi, promova și susține produsul turistic intern.

Campania națională #NeamPornit a fost lansată la sfârșitul lunii aprilie pe rețelele de socializare, de către Agenția de Investiții care promovează Moldova drept o destinație turistică de experiențe autentice și neexplorate. Inițiativa are ca scop stimularea creării de oferte turistice locale și creșterea consumului produsului intern, în contextul în care, sectorul ospitalității a fost lovit de efectele pandemiei de COVID-19.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal