Trei întreprinderi de textile s-au reprofilat și au produs 28.000 de echipamente de protecție pentru oamenii din prima linie în lupta cu COVID-19 (VIDEO)

Trei întreprinderi de textile s-au reprofilat și au produs 28.000 de echipamente de protecție pentru oamenii din prima linie în lupta cu COVID-19 (VIDEO)

Trei antreprenoare autohtone au reușit să asigure personalul din prima linie în lupta cu COVID-19 cu echipamente necesare de protecție după ce au decis să se reprofileze în perioada de criză pandemică. Potrivit, UN Women Moldova, în total au fost fabricate și repartizate 28.000 de echipamente de protecție, pentru 36 de structuri teritoriale din țară. 

Cele trei întreprinderi de textile s-au orientat rapid, pentru a veni în ajutorul persoanelor care muncesc în prima linie. În acest mod, angajații și-au păstrat salariile, iar companiile au scăpat de provocările crizei economice din această perioadă.

„Noi nu am planificat și cred că nimeni pe plan mondial nu a planificat să fie această istorie cu pandemia. A fost o hotărâre foarte grea, din motiv că responsabilitatea este foarte înaltă față de personal. Am făcut o adunare și, de comun acord, ne-am hotărât că ieșim la lucru. Noi am făcut 100 de mii de haine de protecție. Noi ca și companie suntem responsabili de tot ce facem și garantăm calitatea acestui produs” - a menționat directoarea unei companii locale, Lilia Ranogaeț.

Potrivit unei alte antreprenoare, cererea față de costume și măști de protecție a fost o oportunitate pentru a continua activitatea.

„Noi am înțeles foarte bine că, dacă nu ne reprofilăm și nu încercăm foarte rapid să reușim, atunci vom avea probleme financiare, nu vom putea rezista la această perioadă de inactivitate, deoarece comenzile noastre de bază au fost sistate. Și atunci noi am lucrat contra-cronometru, am înțeles că trebuie să reușim și în timp record să obținem produsul care să corespundă atât avizului sanitar, cât și cerințelor medicale. Noi avem colectivul preponderent feminin, desigur acesta a fost un suport important pentru familiile lor, pentru că ele au activat, au avut salarii” – a adăugat Evelina Zara.

Potrivit UN Women, activitățile celor trei întreprinderi a fost posibilă cu susținerea financiară din partea Suediei. De asemenea, UN Women Moldova a asigurat și transportarea echipamentelor prin companii locale în fiecare raion din țară pentru a ajunge la beneficiarii finali. În prezent, valoarea totală a asistenței oferite de UN Women cu sprijinul financiar al Suediei în lupta împotriva pandemiei de COVID-19 se ridică la 215.000 de dolari.

La ora actuală, în Republica Moldova sunt confirmate 6.340 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 813 în Transnistria.

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal