Protest la sediul Curtea de Apel Cahul. Reprezentanții Partidului Șor cer ca ședința să fie transmisă video (LIVE)

Protest la sediul Curtea de Apel Cahul. Reprezentanții Partidului Șor cer ca ședința să fie transmisă video (LIVE)

(UPDATE 15:48) Cameramanii prezenți in sala de judecată au fost somați de poliție să părăsească sala. Aceștia au refuzat, la îndemnul susținătorilor lui Ilan Șor. „Eu sunt deputat în Parlament, am imunitate. Eu voi sta și voi filma toată ședința. Dvs puteți emite o decizie prin care să-mi interziceți acest lucru?”, a întrebat Marina Tauber magistrații.Completul de judecată s-a retras în camera de deliberare pentru a decide dacă mai continua sau nu ședința.(ORA 15:15) Reprezentanții Partidului Șor, în frunte cu deputata Marina Tauber și însoțiți de un grup de oameni au venit la ședința de judecată în care se examinează dosarul lui Ilan Șor. Aceștia cer ca ședința să fie transmisă video. Magistrații nu aprobă solicitarea. 

„Puteți argumenta de ce procesul nu este transparent, nu este permisă întregistrarea video? Dorim ca presa să fie prezentă. Nu o să puteți să-mi interziceți să dau live de la ședință”, spune Tauber.

„Vă dau două minute ca să înlăturați mijlocarele de înregistrare video. Așa este dispoziția mea și nu sunt obligat să vă explic. Partea apărării discutați cu oamenii voștri. Dacă pentru reprezentanții presei ceva nu e clar, se anunță pauză cinci minute pentru clarificări”, a spus judecătorul Vitalie Movilă.

Publicitate

Magistrații au anunțat pauză de 5 minute.

„Stimați reprezentanți ai presei, noi vă îndemnăm să rămâneți aici, în sala de judecată. Nimeni nu poate să vă interzică. Noi suntem martorii că deși a fost luată decizia că ședința e publică, nu înțelegem de ce voi nu puteți înregistra video și audio această ședință. Vream ca toată societatea să vadă dovezile că Ilan Șor este presat de Dodon”, a adăugat Marina Tauber.

Menționăm că la 18 mai, procurorul general Alexandr Stoianoglo, a declarat că Ilan Șor ar putea primi o nouă învinuire din partea procurorilor, în legătură cu cu frauda bancară.

Anterior, în repetate rânduri, Șor s-a prezentat nevinovat de frauda bancară. Bunăoară, în 2018, el s-a plâns că de pe urma acestei fraude a pierdut bani, parteneri și prietenia lui Veaceslav Platon și Vlad Filat. Potrivit lui, el nu știa că banii vor fi furați, și l-a indicat drept beneficiar final al fraudei pe Platon.

Pe 30 iulie 2019, Ministerul de Interne a anunțat că Ilan Șor a fost dat în căutare internațională, iar în august 2019, Ilan Șor a rămas fără imunitate de parlamentar.

Ilan Șor a fost reţinut în mai 2015. În 2017, a fost condamnat la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani. Pedeapsa va intra însă în vigoare doar după ce va deveni definitivă.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal