Igor Dodon l-a decorat pe unul dintre adjuncții agenției rusești TASS și pe Mihai Conțiu de la Moldova Suverană

Igor Dodon l-a decorat pe unul dintre adjuncții agenției rusești TASS și pe Mihai Conțiu de la Moldova Suverană

Jurnalistul Mihai Conțiu de la publicația Moldova Suverană, denunțat anterior în judecată pentru defăimare și insultă, a fost decorat de președintele Igor Dodon cu Ordinul „Gloria Muncii”, scrie moldovacurata.md. Totodată, președintele i-a acordat Ordinul de Onoare cetățeanului rus Mihail Gusman, prim-director general adjunct al Agenției de Știri TASS din Federația Rusă, o structură fondată și finanțată de statul rus. Ambele decrete au fost publicate în Monitorul Oficial la 22 mai curent. 

Decretul care îl vizează pe Mihail Gusman a fost emis la 24 ianuarie 2020, adică a două zi după ce jurnalistul a împlinit 70 de ani

În Decretul președintelui Republicii Moldova se spune că Mihail Gusman primește „Ordinul de Onoare” „în semn de profundă recunoștință pentru contribuția substanțială la consolidarea și extinderea relațiilor interstatale de prietenie și colaborare”.  

Publicitate

Jurnalistul Mihai Conțiu activează în prezent la ”Moldova Suverană”, fostă publicație de stat în perioada sovietică și finanțată de Guvern până prin anii 2014-2015.

...

De asemenea, la Consiliul de Presă din Republica Moldova, organ de autoreglementare în jurnalism, au fost depuse două plângeri în privința lui Mihai Conțiu. Una – în 2011, viza un articol care ar fi conținut elemente de discreditare a Organizației Expert-Grup, iar a doua, din 2019, se referea la o postare pe Facebook a jurnalistului, ce o viza pe deputatat Marina Tauber. Ea s-a plâns de faptul că Mihai Conțiu ar fi folosit un limbaj stigmatizant și discriminator la adresa ei.

În anul 2008 Agenția de știri Mediafax din România a scris că Mihai Conțiu s-a declarat fost agent secret al Serviciului Român de Informații Externe: ”Ziaristul Mihai Conțiu de la cotidianul ”Moldova Suverană”, care susține că a activat timp de 8 ani ca agent al Serviciului Român de Informații Externe, îi cere azil politic președintelui moldovean”, scria Mediafax.

În Decretul emis pe 19 mai 2020, președintele Igor Dodon spune că Ordinul ”Gloria Muncii” îi este acordat lui Mihai Conțiu pentru „muncă îndelungată și prodigioasă în mass-media, activitate publicistică intensă și înalt profesionalism”.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal