Dodon: „Unii europarlamentari au o abordare partizană, care distorsionează realitățile din țară”

Dodon: „Unii europarlamentari au o abordare partizană, care distorsionează realitățile din țară”

După săgețile care au fost aruncate între prim-ministrul Ion Chicu și europarlamentarul Siegfried Mureșan, șeful statului, Igor Dodon, a venit cu o reacție în acest sens. Președintele a constatat „cu îngrijorare modul provocator în care este denigrată Republica Moldova și instituțiile sale de către unii europarlamentari”.

„Pe parcursul ultimilor ani (n.r - unii europarlamentari) par a fi mai degrabă membrii ai unor partide de opoziție din Republica Moldova și au o abordare partizană în ceea ce privește interesul cetățenilor noștri, una care creează adesea tensiuni și distorsionează realitățile din țara noastră”, a scris Dodon pe pagina sa de Facebook.

Președintele consideră că schimbul de declarații făcut în ultimele zile ar putea afecta, în mod nejustificat, relațiile externe ale Republicii Moldova.

„În ultimele zile fost făcute mai multe declarații care ar putea afecta în mod nejustificat relațiile bune și parteneriatul strategic pe care Republica Moldova îl are cu diferiți parteneri externi și in special cu România și Federatia Rusă. Cu regret în ultima perioadă asistăm tot mai des la folosirea în scop politicianist și populist a relațiilor noastre cu unii dintre partenerii externi și consider că aceste abordări trebuie să înceteze”, a mai scris președintele.

Dodon a ținut să precizeze că Republica Moldova beneficiază de un sprijin generos din partea partenerilor externi: „Acest lucru s-a văzut și în timpul crizei pandemice pe care o traversăm, lucru pentru care le suntem deplin recunoscători. Asta este ceea ce rămâne cu adevărat important în relația noastră”, a conchis Igor Dodon.

Amintim că, la 22 mai, după ce europarlamentarul Siegfried Mureșan a criticat felul în care Guvernul de la Chișinău, condus de Ion Chicu, gestionează pandemia de COVID-19 și a apreciat fostul Guvern Sandu ca fiind cel mai eficient, premierul a răspuns cu replici dure. „Ratați, nimic în viață și în țară n-ați realizat”, a scris șeful Executivului de la Chișinău într-un mesaj online.

Ministerul Afacerilor Externe de la București consideră că declarațiile premierului moldovean sunt complet inacceptabile și își exprimă dezacordul puternic față de conținutul acestora.

Publicitate

Citește și: „Declarațiile lui Chicu sunt inadmisibile”: PDM va cere convocarea de urgență a Consiliului Coaliției

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal