Bărbatul, angajat al Poliției de Frontieră, este bănuit că ar fi acceptat remunerații ilicite, în schimbul facilitării traversării punctului de control și trecerea frontierei de stat.
În cadrul anchetei, la 21 mai, ofiţerii SPIA ai MAI, în cooperare cu angajații Procuraturii Anticorupție Oficiul Sud, au efectuat o percheziție în punctul de trecere a frontierei de stat Cahul-Oancea.
Astfel, în baza materialelor acumulate pe cazul dat, a fost iniţiată cauza penală conform elementelor constitutive ale infracțiunii prevăzute în Cod Penal al Republicii Moldova - Corupere pasivă.
Precizăm că pedeapsa pentru infracțiunea invocată prevede închisoare de la 5 la 10 ani cu amendă în mărime de la 30.000 la 45.000 de mii de lei şi cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 7 la 10 ani.
Urmează ca oamenii legii să efectueze acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţii întru stabilirea tuturor circumstanţelor cu referire la caz.
Cetățenii sunt îndemnați, în cazul în care cunosc sau se pretinde la implicare în acţiuni de corupţie, să apeleze Linia anticorupţie - 1520.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.