În interviu - una, pe Facebook - alta. Cum Igor Dodon a răspuns cu jumătăți de adevăruri pentru AGORA (FOCUS)

În interviu - una, pe Facebook - alta. Cum Igor Dodon a răspuns cu jumătăți de adevăruri pentru AGORA (FOCUS)

La 25 mai, pentru prima oară, președintele Igor Dodon a fost în platoul AGORA. Presați de timp, dar cu multe întrebări, am obținut și răspunsuri. Totuși unele par a fi mai curând jumătăți de adevăr. Iată trei selecții din timpul interviului.

1. Alegerile din circumscripția Hâncești

Publicitate

Întrebarea a fost acordată în contextul desfășurării alegerilor parlamentare noi în circumscripția Hâncești, în perioada când deja au fost confirmate câteva cazuri de COVID-19. Or, șeful statului nu-și prea amintește data exactă și admite că ar fi putut avea loc pe 8 martie (a doua zi după confirmarea primului caz de COVID-19 în R. Moldova)

2. „Eu nu am luat copii în brațe în ultimele două luni”

Șeful statului a fost observat de numeroase ori în timpul deplasărilor în teritoriu și la întâlnirile cu oamenii, fără mască, mănuși sau nerespectând distanța socială. Mai mult, în una dintre ultimele vizite la casa unui veteran de război, șeful statului nu a ezitat să facă poze cu copii în brațe. „Eu nu am luat copii în brațe în ultimele două luni. Așezați pe genunchi nu se socoate”, spune Igor Dodon în timpul interviului.

Citește și: De ce nu respectați regulile CSE? Igor Dodon: „Da' voi ce, ați fost cu metrul lângă mine?” sau „Nu există regulă care impune peste tot purtarea măștilor” (VIDEO)

3. Istoria unui buchet de flori

Imaginile au fost observate și de internauți la scurt timp de la postarea lor pe pagina de Facebook a președintelui. Inițial, Igor Dodon apare într-o vizită la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului” din oraș unde am discutat cu părintele Pavel, de la care primește un buchet de flori. La interval de câteva ore apare o altă postare, cu imagini în care dăruiește un buchet asemănător unui veteran. O fi același? Președintele neagă și susține că cronologia evenimentelor a fost inversă.

Întrebare de la urmăritorii AGORA: „Igor Dodon a mințit vreodată în calitate de președinte?”

„Cred că voi rămâne în istoria țării ca o persoană care a reușit să dea jos o guvernare oligarhică, și indiferent ce speculații se vor face, lucrul acesta va rămâne în istoria modernă a R. Moldova.

Ce înseamnă a minți? De exemplu când discutam cu Plahotniuc pentru a-l aduce în situația de a pleca din țară și nu spuneam presei, aceasta înseamnă că am mințit? Ați spus că scopul scuză mijloacele. Păi acesta e răspunsul la întrebare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal