Un medic de la Soroca, infectat anterior cu noul coronavirus, a murit

Un medic de la Soroca, infectat anterior cu noul coronavirus, a murit

Un medic de la Soroca, infectat anterior cu noul tip de coronavirus, s-a stins din viață. Reprezentanții Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) ne-au spus că bărbatul fusese tratat de COVID-19.

„Primăria municipiului Soroca exprimă sincere condoleanțe. Am pierdut un om deosebit, un specialist, care și-a dedicat mulți ani medicinei. Valeriu Crivoi a tratat cu grijă și responsabilitate mii de pacienți. Exprimăm sincere condoleanțe rudelor și colegilor și le dorim multă putere pentru a trece peste această grea încercare”, a scris Primăria municipiului Soroca pe pagina sa oficială de Facebook.

„Domnul doctor a fost infectat cu COVID-19. A fost în stare gravă, cu urmări tragice”, ne-au spus reprezentanții Primăriei.

Publicitate

Iar serviciul de presă al MSMPS ne-a declarat că medicul fusese tratat de coronavirus: „Acesta a decedat de pneumoscleroză generalizată (hepatizare pulmonară). A fost internat la Spitalul Clinic Republican, terapie intensivă (non- COVID). Acesta a fost testat pozitiv la COVID-19 pe data de 5 aprilie, s-a tratat de COVID-19, cu trei teste negative, pe data de 2 mai, 4 mai și pe 22 mai”.

Menționăm că, până în prezent, au fost confirmate 1.522 de cazuri de infectare în rândul angajaților sistemului de sănătate, printre care: medici-356, farmaciști-20, asistenți medicali-590, felceri-81, personal auxiliar-475.

De la începutul pandemiei, 16 lucrători medicali din Republica Moldova au decedat din cauza coronavirusului:

În data de 27 martie, a murit o asistentă medicală ce activa în cadrul Serviciului de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, după ce, la 19 martie, a fost testată pozitiv cu noul tip de coronavirus.

La 3 aprilie, a decedat o angajată a Substației Medicale Urgente din Soroca, testată cu COVID-19 printre primii colaboratori ai instituției. Femeia activa în calitate de medic și avea 65 de ani, fiind spitalizată la data de 26 martie.

Pe 5 aprilie, autoritățile anunță decesul medicului radiolog Valeriu Pripa, care activa în cadrul clinicii private Repromed, în vârstă de 59 ani. Medicul a fost internat pe data de 28 martie la Spitalul Clinic Republican, în stare gravă.

Iar la 16 aprilie, a decedat o asistentă medicală de la Spitalul Raional Fălești. Femeia avea 68 de ani.

Pe 19 aprilie, autoritățile anunță decesul medicului Ivan Şiman, şeful secţiei chirurgie a Spitalului Raional Orhei, în vârstă de 68 ani.

La data de 28 aprilie, o femeie, anterior angajată în calitate de bufetieră la Spitalul din Soroca, a decedat din cauza complicațiilor cauzate de COVID-19.

Pe 1 mai, a murit medicul traumatolog Igor Cheptea , care activa în cadrul Spitalului Raional Florești.

Iar pe 6 mai au murit trei lucrători medicali: O felceră de 62 de ani, din cadrul Substaţiei AMU Căuşeni; medicul chirurg Ibraghim Acperov, din Tiraspol; o asistentă medicală din cadrul secției de anestezie și terapie intensivă a Spitalului Raional Cahul.

La 9 mai, a decedat chirurgul Ivan Șleahtițchi din Ceadîr-Lunga.

Pe 17 mai, a murit medicul chirurg Igor Dorogoi, care activa în cadrul Spitalului Bălți.

În data de 20 mai, s-a stins din viață medicul-șef al filialei Sculeni a Spitalului Raional Ungheni, Gheorghe Popa, în vârstă de 69 de ani.

Pe 23 mai, autoritățile anunță decesul lui Gavril Boian, care avea 74 de ani și era șef al Catedrei de chirurgie, ortopedie și anesteziologie pediatrică „Natalia Gheorghiu” din Chișinău.

Pe 25 mai, decedează Fiodor Bargan, de 45 ani, din UTA Găgăuzia, care activa în secția consultativă a Spitalului Raional Comrat, ca medic infecționist.

La data de 26 mai, a murit Stelian Candîba, chirurg la Spitalul „Sfânta Treime” din capitală.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal