Afacerea unui tânăr de la Drochia a adus progresul și informația în nordul țării. Grație ei, copiii au învățat acum de la distanță

Afacerea unui tânăr de la Drochia a adus progresul și informația în nordul țării. Grație ei, copiii au învățat acum de la distanță

Din dorința de a aduce informația mai rapid în casele oamenilor, Nicolae Chistruga, a decis să creeze o companie de furnizare a serviciilor internet - „Click Com”. Datorită serviciilor prestate de compania sa, fiecare a doua familie din orașul Drochia și peste 30 de sate și comune din același raion, astăzi au acces la internet. După succesul înregistrat acolo, bărbatul muncește deja de un an pentru a conecta la Internet rapid și raionul Dondușeni. Cu ajutorul său, pe timp de pandemie, televizorul a fost transformat într-un profesor digital, iar elevii din cele două raioane pot învăța fără impedimente chiar și în timp ce școlile sunt închise. Povestea lui Nicolae, dar și împrumutul de care a beneficiat de la Microinvest, în cele ce urmează.

E greu să ne imaginăm acum viața noastră fără conexiune la internet, dar în anul 2005, marea majoritate a locuitorilor din raionul Drochia, nici nu visau la ea. Nicolae Chistruga a decis să aducă progresul în localitatea sa de baștină și a lansat compania sa de furnizare a serviciilor internet. Și dacă în primul an de activitate, echipa sa a reușit să conecteze doar câteva blocuri locative din oraș, către anul 2010, Nicolae a câștigat încrederea localnicilor și a adus internetul rapid practic în fiecare casă din Drochia.

Modernizarea a ajuns în nordul țării

Publicitate

An de an, necesitatea de conectare la internet devenea tot mai stridentă, iar cerințele oamenilor creșteau. Nicolae însă a reușit să țină pas cu progresul și în 2011 a lansat prima reţea de fibră optică în oraşul Drochia. Peste trei ani, în parteneriat cu o altă companie, antreprenorul a adus pe piață primele abonamente „Internet+TV”. Tot atunci, a fost lansată în regim de test Televiziunea Digitală - premieră pentru oraşul Drochia. Dar cel mai important succes l-a înregistrat în 2015, când Nicolae a reușit să aducă internetul în satele din raionul Drochia.

Drumul către modernizare, internet rapid și televiziune digitală ar fi fost mult mai lung, fără Microinvest. Datorită suportului financiar obținut, antreprenorul a reușit într-un timp record să extindă rețeaua de televiziune și internet în raionul Dondușeni.

...

Echipa Click Com este convinsă că în scurt timp virusul se va retrage, de aceea, își face planuri mari de viitor. Nicolae planifică să extindă rețeaua sa de internet încă în trei sate din raionul Dondușeni și să continue amenajarea zonelor WI-FI în localitatea sa de baștină. Antreprenorul se mândrește că alături de echipa sa poate contribui la transformarea zonei de Nord a țării în una modernă, cu oameni informați și e convins că oricine îi poate repeta succesul.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal