#StayHomeCup a decernat premiile câștigătorilor. Cine sunt campionii (FOTO)

#StayHomeCup a decernat premiile câștigătorilor. Cine sunt campionii (FOTO)

20 de mii de spectatori din ţară şi din străinătate şi peste 1600 de participanți s-au înrolat în cea mai tare echipă pasionată de jocurile electronice. #StayHomeCup este un turneu organizat Federația de Sporturi Electronice din Moldova, în parteneriat cu Orange Moldova. Turneul a inclus 8 competiţii online la FIFA20, Counter-Strike: Global Offensive și League of Legends, care s-au desfăşurat timp de 4 weekend-uri.

Prin organizarea acestui turneu, participanții au fost motivaţi să stea acasă, să joace jocuri şi să câștige premii, astfel ușurând munca medicilor și a autorităților.

În rezultat, peste 600.000 de persoane au interacționat cu postările #StayHomeCup pe rețelele sociale. Acest turneu de e-sport a sensibilizat mai multe persoane contribuind la un comportament responsabil în perioada de autoizolare.

Publicitate

Artiom Guşan, președinte al Federaţiei Naţionale de Sporturi Electronice din Moldova: „Campionatele din cadrul #StayHomeCup au avut un puternic mesaj social. MEF promovează mereu competiția bazată pe fair play și pe respect reciproc. Pentru MEF această experiență a fost o oportunitate în plus de a transmite comunității de gameri din Moldova anumite principii sociale sănătoase: respect reciproc, solidaritate, sprijin reciproc.

Autor:

Rezultatele înregistrate au depășit așteptările noastre, atât prin prisma numărului de participanți (1.600), cât și prin prisma numărului de vizualizări ale difuzărilor de pe Facebook, Youtube și Twitch (20.000). Pe lângă impactul pozitiv menționat mai sus, campania #StayHomeCup ne-a oferit șansa să integrăm în campionate foarte mulți participanți noi, mulți din regiuni (Bălți, Florești, Rezina, Dubăsari, Tiraspol) și mulți moldoveni din afara țării (Paris, Milano, București, Moscova etc.)

Luând în considerare perioada scurtă avută la dispoziție până la lansare, numărul mare de campionate și a diversității acestora (fiecare cu specificul său), putem zice că a fost foarte dificil din punct de vedere organizatoric. Cu toate acestea, am avut parte de un suport extraordinar și de o colaborare fructuoasă cu compania Orange Moldova, iar asta a făcut ca efortul depus să nu mai fie atât de resimțit”.

Mihai Bulat, Florești, 14 ani, participant: „Salut, sincer, chiar mi-a plăcut să particip la turneele date, am primit destule emoții pozitive! Aș mai participa la astfel de turnee!”

Victor Cebanov, Chișinău, 17 ani, participant: „Mi-au plăcut turneele StayHomeCup – au fost destul de bine organizate. Eu cred că putem să trecem la alt nivel și să jucăm și în regimul Ultimate Team. Regimul UT are game play mai rapid, fiecare joacă cu echipa lui și pentru spectatori o să fie mai interesant să privească”.

Autor:

Ernest Gulceac, Chișinău, 30 ani, participant: „Turneele StayHomeCup au fost foarte binevenite acum – în contextul pandemiei. Totuși, sunt de părere că regimul Ultimate Team e cel care într-adevăr poate descrie la ce nivel este comunitatea noastră. Ar fi poate o soluție să creștem întreg nivelul în țară sau cel puțin să creăm 2 tabere - Pro și Amatori. Colaborarea cu alte comunități ar fi binevenită, mai multe competiții internaționale, la fel ar fi benefice pentru dezvoltare”.

Alexandru Ianciu, Chișinău, 32 ani, participant: „Mereu mi-a plăcut să particip la astfel de competiții, deoarece îmi place fenomenul în sine. Cu mare plăcere aș participa și în viitor la asemenea turnee și aș îndemna întreaga comunitate de Fifa s-o facă, deoarece numai prin participare și implicare vom putea contribui la dezvoltarea acestei ramuri de sport – eSports”.

Autor:

...

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal