UPDATE Un nou protest al veteranilor, în PMAN. Între manifestanți și polițiști au loc altercații (LIVE)

UPDATE Un nou protest al veteranilor, în PMAN. Între manifestanți și polițiști au loc altercații (LIVE)

Un nou protest se desfășoară, duminică dimineața, în Piața Marii Adunări Naționale (PMAN). Acesta a fost organizat de Consiliul Național „Forța Veteranilor” și a început la ora 10:00. La această oră, între veterani și poliție au loc altercații, pentru că manifestanților nu li se permite instalarea boxelor în PMAN.UPDATE: Veteranii s-au instalat în fața Parlamentului și țin cuvântări.

UPDATE 12:44: Vasile Costiuc, care filma protestul, anunță că acesta e pe sfârșite. De pe scenă ar vorbi ultimul combatant.

UPDATE 12:40: „Am înțeles că unor veterani azi li s-au deschis dosare penale”, spune unul dintre liderii protestului, de pe scenă.

Publicitate

UPDATE 12:34: Unul dintre veterani sugerează că veteranii și-ar putea forma un partid, așa încât „cei care ar vota, să știe că nu votează bandiți”.

UPDATE 11:10: Veteranii iau cuvântul de pe „scena” improvizată în caroseria unei mașini aduse în fața Legislativului. Unul dintre vorbitori afirmă că le-a transmis autorităților un set de cerințe „modeste”, însă nu a întâlnit înțelegere.

UPDATE 11:03: Bulevardul central a fost deblocat, oamenii s-au adunat în fața Legislativului. Cordoanele de poliție păzesc Președinția și Parlamentul.

Oamenii au mărșăluit spre Parlament și strigă „Jos hunta socialistă” și „Jos Dodon”. Participanții și poliția se îmbrânceau, după ce oamenii legii au interzis traversarea unei mașini care transporta boxele protestatarilor în PMAN.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fmaria.olar.3%2Fvideos%2F714897329277883%2F&show_text

...

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fvasilestudent%2Fvideos%2F3555187767829801%2F&show_text

Amintim că ultimul protest al veteranilor a avut loc pe 17 mai. Atunci, veteranii au cerut demisia premierului Ion Chicu, a șefei Parlamentului, Zinaida Greceanîi și a președintelui Igor Dodon. Aceștia au mai solicitat foi la sanatoriu o dată pe an; medicamente gratuite veteranilor și membrilor de familie; poliță medicală gratuită pe viață; tratament gratuit; achitarea serviciilor comunale în proporție de 50% pentru veterani și membrii de familie; 1.700 lei indemnizații lunare; indemnizații anuale – în martie, de Ziua Comemorării veteranilor de război și de Ziua Independenței; ca vârsta de pensionare să fie la 55 de ani cu pensie nu mai mică de salariul minim, funeralii cu onoruri.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal