Proteste în SUA: O jurnalistă americană și-a pierdut vederea la un ochi după ce un polițist a tras cu un glonte de cauciuc (FOTO, VIDEO)

Proteste în SUA: O jurnalistă americană și-a pierdut vederea la un ochi după ce un polițist a tras cu un glonte de cauciuc (FOTO, VIDEO)

O jurnalistă din SUA și-a pierdut vederea la un ochi după ce un polițist a tras în ea cu un glonte de cauciuc în timpul protestelor din Minneapolis.

Potrivit presei americane, în ultimele zile, zeci de jurnaliști americani au fost arestați sau agresați de forțele de ordine în timp ce 30 de orașe din SUA au fost cuprinse de proteste violente.

Linda Tirado, fotograf freelancer care relata din mijlocul protestelor din Minneapolis a scris pe Twitter sâmbătă dimineața că a fost împușcată în ochiul stâng. Ea mers la spital pentru o intervenție de urgență, dar medicii nu au mai putut să-i redea vederea la ochiul rănit, scrie digi24.

Publicitate

Hey folks, took a tracer found to the face (I think, given my backpack) and am headed into surgery to see if we can save my left eyeAm wisely not gonna be on Twitter while I’m on morphineStay safe folks pic.twitter.com/apZOyGrcBO— Linda Tirado (@KillerMartinis) May 30, 2020

Autor:

Într-o altă postare pe Twitter, publicată de senatoarea democrată Kamala Harris, este prezentat momentul în care un polițist trage în plin, de la mică distanță, în direcția unui alt fotojurnalist în timpul protestelor din Louisville.

„Absolut oribil. Acum, mai mult ca oricând, avem nevoie de astfel de înregistrări video și de relatări oneste despre ce se întâmplă. Acest polițist trebuie tras la răspundere”, a spus politicianul american.

Absolutely horrifying. Now more than ever, we need the cameras on and we need honest reporting of what’s happening. This officer must face swift accountability. pic.twitter.com/mPC424oQRN— Kamala Harris (@SenKamalaHarris) May 30, 2020

Autor:

„Atacurile asupra jurnaliștilor și echipelor de filmare arată o lipsă profundă de respect față de categoriile profesionale care încearcă să-și facă meseria și să documenteze un eveniment crucial. Aceste exerciții de intimidare sunt de neacceptat”, a declarat, conform Mediafax, Carlos Martines de la Serna, directorul Comitetului de Protecție al Jurnaliștilor.

Zilele trecute, un jurnalist CNN a fost arestat de polițiști exact în momentul în care relata în direct protestele din Minneapolis. La fel, un alt reporter, de la Detroit Free Press, a ajuns la urgenţe după ce a inhalat gaz lacrimogen.

De cinci zile, Statele Unite sunt zguduite de proteste de o amploare fără precedent în ultimii ani, care au pornit de la cazul lui George Floyd, un bărbat afro-american care a murit în timp ce era în custodia poliței din Minneapolis. Incidentul a avut loc la 25 mai, în fața unui magazin, iar filmările apărute în spațiul public îl arată pe un polițist alb, Dereck Chauvin, ținându-și genunchiul pe gâtul victimei.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal