Cine merge la mare anul acesta? Turcia e pregătită să deschidă ușile pentru un „turism sănătos”, în cele mai populare destinații

Cine merge la mare anul acesta? Turcia e pregătită să deschidă ușile pentru un „turism sănătos”, în cele mai populare destinații

Cele mai fierbinți destinații de vacanță pe litoralul Mării Egee își așteaptă primii vizitatori. Hotelurile, plajele și restaurantele din Çeșme, Kușadası și Didim din provinciile Izmir și Aydın din vestul Turciei au luat toate măsurile necesare pentru siguranța turiștilor dar și a localnicilor, scrie Daily Sabah.

...

Noile certificate stabilesc criterii pentru sănătate și igienă în avion, aeroporturi, autobuze, precum și hoteluri, restaurante, baruri și cafenele. Acestea vor fi acordate de instituțiile internaționale, iar informațiile vor fi transmise operatorilor de turism și vor fi accesibile turiștilor.

Publicitate

„Oaspeții noștri străini, care trebuiau să vină în mai, și-au amânat vacanța în iunie și iulie”

Orhan Belge

Autor:

Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, a declarat recent că centrele de testare COVID-19 sunt prezente în toate aeroporturile, iar turiștii vor fi obligați să poarte măști. Regulamentele în perioada afectată de COVID-19 includ, de asemenea, situri culturale și istorice. Pregătirile pentru respectarea distanței sociale au fost făcute în Efes, Afrodizia și Acropola din Marea Egee, care se află pe Lista Patrimoniului Mondial UNESCO. În consecință, oaspeții vor fi supuși măsurătorilor de temperatură la intrările de pe teritoriul siturilor, iar celor fără măști de protecție nu li se va permite accesul în interiorul monumentelor istorice.

...

Ochelarii din camerele hotelului vor fi de unică folosință, iar camerele vor fi dezinfectate după ce fiecare client va părăsi hotelul. Produse precum telecomanda pentru televizor vor fi, de asemenea, învelite în pungi de unică folosință. Mesele din restaurante vor fi amenajate în conformitate cu regulile de distanțare socială, iar clienții nu vor mai avea voie să ia mâncare din „zona de fourchette” în schimb, mâncarea va fi servită de personalul restaurantului. Numărul persoanelor care au voie să intre în piscine și plaje va fi, de asemenea, limitat. Pentru a preveni supraaglomerarea, personalul hotelului va avertiza, în mod regulat, clienții să mențină distanța socială.

„Nu există nicio creștere a prețurilor la niciunul dintre hotelurile noastre din cauza pandemiei”

Orhan Belge

Autor:

Puține anulări

Orhan Belge, vicepreședinte al Asociației de Hotelieri Turistici Çeșme (ÇEȘTOB), a declarat că pregătirile au fost finalizate în conformitate cu circularul oferit de minister și că unele hoteluri au luat și alte măsuri. El a menționat că, deși au existat câteva anulări în martie, aprilie și mai, majoritatea rezervărilor au fost doar amânate.

„Oaspeții noștri străini care trebuiau să vină în mai și-au amânat vacanța în iunie și iulie”, spune Orhan Belge, adăugând că se așteaptă ca vizitatorii străini să înceapă să vină începând cu 15 iunie, în timp ce turiștii turci vor veni începând cu prima zi a lunii iunie.

Fără creștere a prețurilor

Până în acest moment nu a existat nicio creștere a prețurilor pentru cazare, deoarece prețurile pentru sezonul din 2020 sunt determinate cu un an înainte, iar agențiile sunt informate din timp.

„Nu există nicio creștere a prețurilor la niciunul dintre hotelurile noastre din cauza pandemiei”, a adăugat Orhan Belge.

Numărul străinilor care vizitează țara a scăzut cu 51%, din luna ianuarie-aprilie a acestui an, conform datelor Ministerului Culturii și Turismului. Chiar și așa, Turcia ocupă locul șase la nivel mondial în ceea ce privește numărul turiștilor ce le vizitează țara, iar sectorul reprezintă aproximativ 12% din economia națiunii.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal