Lidera PAS constată că în alegerile prezidențiale vor fi mai mulți candidați de dreapta: Vedem pe cine susține alegătorul prin sondaj, sau din rezultatele primului tur

Lidera PAS constată că în alegerile prezidențiale vor fi mai mulți candidați de dreapta: Vedem pe cine susține alegătorul prin sondaj, sau din rezultatele primului tur

Lidera PAS, Maia Sandu, confirmă că anterior, într-o discuție cu Andrei Năstase, a menționat că nu intenționa să candideze la alegeri prezidențiale. Acum, Maia Sandu susține că, deși PAS nu a ales încă un candidat, este clar că de pe centru dreapta aceștia vor fi mai mulți. Pentru ca alegătorul să susțină un singur candidat, Sandu propune două căi - fie sondaje, fie acest lucru va fi determinat de rezultatele primului tur al alegerilor prezidențiale.

Într-un interviu pentru AGORA, Maia Sandu a confirmat că a avut o discuție anterioară cu liderul Platformei DA, Andrei Năstase:

„Am avut o discuție pe coridoare, atunci când se numea Guvernul, în care el m-a întrebat dacă intenționez să candidez și eu am spus atunci că nu intenționez să candidez la alegeri prezindențiale pentru că chiar nu intenționam”, a menționat lidera PAS.

Totodată, Maia Sandu a susține că PAS încă nu a ales un candidat, deși data alegerilor deja a fost anunțată: „Varianta realistă din ceea ce s-a întâmplat până acum este că vor fi mai mulți decât un candidat pe dreapta. PAS va lua o decizie și o să o anunțe. Probabil era anunțată deja dacă nu intram în pandemie.

Acum este o problemă să consultăm forul partidului pentru că nu putem organiza ședințe. Dar mergem în localități și discutăm cu echipele noastre și să facem consultările altfel. Dar ideea unui candidat unic nu mi se pare fezabilă la etapa aceasta după ce deja și-au anunțat intenția de a candida câțiva oameni”, a subliniat Sandu.

Lidera PAS lasă de înțeles că în alegerile prezidențiale trebuie susținut un singur candidat de dreapta: „În momentul în care vrem să analizăm care sunt șansele să câștigăm, trebuie să ne uităm la ce vrea electoratul. Cea mai bună modalitate sunt alegerile, iar între alegeri pentru a măsura pe cine vrea electoratul să sprijine sunt sondajele. Dar sunt oameni care nu cred în sondaje.

Dacă nu este altă soluție, mergem în campanie, în primul tur și electoratul să decidă care este candidatul care să ajungă în turul doi. Dar foarte important este după aceea să avem capacitatea să mobilizăm tot electoratul de pe centru dreapta pentru al doilea tur”, explică Maia Sandu.

Menționăm că, potrivit deciziei Parlamentului, cetățenii Republicii Moldova urmează să-și aleagă șeful statului pe 1 noiembrie 2020.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal