Moldovenii ar putea ajunge la mare în România începând cu luna iulie

Moldovenii ar putea ajunge la mare în România începând cu luna iulie

Chiar dacă România a deschis plajele din 1 iunie, turiștii moldoveni vor mai aștepta până vor putea ajunge pe litoralul românesc. Acest lucru ar putea avea loc din iulie, întrucât partea română a permis turismul doar pe intern, spun reprezentanții agențiilor de turism, citați de IPN.

Solicitată de IPN, șefa unei agenții de turism, Irina Rotaru, susține că nu există protocoale clare de călătorie în diferite țări, inclusiv în România. Călătoriile cu avioanele și cu autocarele, în destinații precum: Bulgaria, Grecia, Muntenegru s-au permis, însă Moldova nu se regăsește pe listă. „România a deschis plajele, dar doar pentru turiștii săi”, spune ea. Toate vacanțele care erau programate în această perioadă în România au fost reprogramate. Toate călătoriile, în toate destinațiile, s-au reprogramat după 1 iulie. Ea spune că a solicitat ambasadelor Republicii Moldova în mai multe țări să vină cu un răspuns clar privind cerințele fiecărei țări pentru călătorie.

Din 1 iulie, moldovenii vor avea dreptul să între în Turcia, din 20 iunie - în Bulgaria, cu transportul propriu în Grecia - din 15 iunie.

Publicitate

Autor:

Directorul altei agenții de turism, Ion Curmei, a menționat pentru IPN că toate plecările în România sunt planificate din 1 iulie, dar are informații că din 15 iunie țara vecină ar putea permite și turismul pentru cetățenii din Republica Moldova. Ion Curmei dă asigurări că la mare vor ajunge și cei care au avut vacanțe pre-plătite din iunie, doar că în altă perioadă, fiind reprogramați. La acest aspect pentru fiecare caz se va lucra individual.De la 1 iunie, în România se redeschid terasele și se va putea merge și la plajă, cu condiţia păstrării unei distanţe de cel puţin doi metri între şezlonguri. Măsurile de relaxare au fost anunțate, săptămâna trecută de președintele României Klaus Iohannis. Tot de la 1 iunie, va fi reluat transportul internațional, rutier și feroviar, în condiții de distanțare și de igienă.

Citește și: Cine merge la mare anul acesta? Turcia e pregătită să deschidă ușile pentru un „turism sănătos”, în cele mai populare destinații

Cetățenii moldoveni nu vor putea merge în vacanță în Grecia. R. Moldova nu este pe lista celor 29 de state din care Republica Elenă acceptă turiști

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal