Carina Tarlev a ales cariera în IT: „Mi-am dat seama cât de mult îmi place securitatea cibernetică și cât de mult aș vrea să mă dezvolt în acest domeniu”

Carina Tarlev a ales cariera în IT: „Mi-am dat seama cât de mult îmi place securitatea cibernetică și cât de mult aș vrea să mă dezvolt în acest domeniu”

Dezvoltarea sectorului IT atrage după sine și creșterea numărului de atacuri și infracțiuni online, de aceea,securitatea cibernetică a devenit o parte vitală a unei lumi digitale sigure și bine ordonate. Pe lângă faptul că oferă mecanismele necesare pentru apărarea datelor confidențiale, acest sub-domeniu devine tot mai atractiv pentru tinerii aflați în căutarea unei cariere de vis. Este și cazul Carinei Tarlev, Analist Securitate Cibernetică în cadrul companiei „Endava”, care ales să se specializeze în domeniul securității cibernetice.

Carina și-a făcut studiile în domeniul Contabilității și Informaticii de Gestiune la București. Fiind mult mai atrasă de cursurile de programare și de baze de date decât cele de contabilitate, a urmat, totuși, o carieră în audit financiar. Pe parcursul activității în PwC România, s-a implicat foarte activ în proiecte de audit suport, audit IT, consultanță pe securitate cibernetică, iar de aici până la găsirea vocației și a domeniului ideal de activitate, nu a fost decât un pas.

Publicitate

„În cadrul companiei PricewaterhouseCoopers, România, s-a desfășurat un proiect de audit IT, care mi-a permis să mă implic. Atunci mi-am dat seama cât de mult îmi place și cât de mult aș vrea să mă dezvolt în acest domeniu. După diferite proiecte pe partea de consultanță de protecție a datelor cu caracter personal, mi-am dat seama că pe securitate cibernetică aș vrea să îmi continui cariera.”

Carina Tarlev, Analist Securitate Cibernetică, Endava

Autor:

Un job, cu o specializare orientată pe protecția datelor digitale, presupune un proces continuu de studiu, iar astfel, dificultățile întâmpinate pot fi depășite cu ușurință. În cadrul proiectului în care s-a implicat, Carina a avut parte de mai multe provocări, care, până la urmă au scos-o din zona de confort și prin urmare, rezolvările s-au dovedit mai simple decât se aștepta. În ultimii ani, companiile IT încurajează tot mai mult femeile să aleagă o specializare în acest domeniu, oferindu-le oportunități de dezvolare și de afirmare.

Carina Tarlev, Analist Securitate Cibernetică, Endava: „Oamenii sunt foarte deschiși când văd o femeie că își dă interesul să învețe ceva nou și să își depășească limitele. Am foarte multă susținere din partea colegilor și nu are nici o importanță dacă ești femeie sau dacă ești bărbat. Este acelaș suport, pentru ambele genuri.”

Autor:

Un job în IT este extrem de dinamic, îți oferă un confort financiar și îți permite să păstrezi un echilibru între viața profesională și cea de personală, oferindu-ți posibilitatea de a munci și de la birou, și din aeroport și de acasă. Tânăra recomandă cu tărie tinerilor pasionați de domeniu, să își urmeze aspirația și să aleagă o carieră în IT, și anume o carieră în securitate cibernetică.

„Moldova dispune de multiple oportunități de afirmare în această industrie, inclusiv în securitate cibernetică, iar la TEKWILL sunt organizate cursuri, sunt organizate seminarii și vor fi organizate evenimente în cadrul securității cibernetice. Chiar cu ambasadoarele Tech Women vom avea grijă de acest aspect și recomand tuturor să fie cu degetul pe puls și să umărească evenimentele ce urmează să fie organizate, să urmărească cursurile care se țin. Pentru că e suficient un curs la TEKWILL ca să te lanseze într-o carieră frumoasă.”

Carina Tarlev, Analist Securitate Cibernetică, Endava

Autor:

Acest material a fost realizat în cadrul Campaniei de promovare a Carierei IT, implementată de Asociația Națională a Companiilor din Domeniul TIC (ATIC) cu susținerea Agenției Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și a Suediei prin intermediul Proiectului TEKWILL.

Campania de promovare a Carierei IT, desfășurată de ATIC începând cu anul 2012, își propune să comunice tinerilor care sunt oportunitățile și avantajale pe care le generează activitatea în domeniul IT. Campania încurajează tinerii să afle mai multă informație despre profesiile și oportunitățile din IT, demontând stereotipurile existente și promovând istoriile unor profesioniști care inspiră.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal