Poziția companiei Rogob în cazul anchetei în care ar fi vizată administrația întreprinderii

Poziția companiei Rogob în cazul anchetei în care ar fi vizată administrația întreprinderii

Unul dintre cei mai mari producători de mezeluri din Republica Moldova constată amplificarea presiunilor asupra sa. Reacția întreprinderii vine după ce în spațiul public au apărut informații că administrația companiei ar fi cercetată penal pentru abuz de serviciu. 

Reacția Companiei Rogob

„Compania constată cu îngrijorare amplificarea presiunilor asupra sa, drept urmare a unor informații mincinoase puse la dispoziția organelor de drept de către persoane care au interes de a denigra imaginea companiei și de a-i afecta activitatea.

Publicitate

Considerăm că, anume urmare a unor informații mincinoase, organele de drept au fost induse în eroare, iar reprezentanții acestora au fost nevoiți să efectueze unele măsuri la întreprindere”.

Totodată, compania de mezeluri a ținut să precizeze că la această etapă, nu are pretenții față de activitatea colaboratorilor organelor de drept.

„S.R.L. Rogob precizează că, cel puțin până la această etapă, nu are pretenții față de activitatea colaboratorilor organelor de drept, care, presupunem, au fost nevoiți să reacționeze la unele informații mincinoase ce au parvenit în adresa lor. Pretențiile noastre sunt față de cei care cu bună știință urmăresc scopul denigrării companiei și afectării activității noastre. Sperăm că, acțiunile întreprinse de oamenii legii vor scoate la iveală caracterul denigrator și mincinos al informațiilor false despre activitatea SA Rogob”, se arată în comunicatul companiei.

Potrivit anticoruptie.md, la 2 iunie curent, la sediul întreprinderii ar fi avut loc percheziții în cadrul unui dosar care ar fi fost pornit ca urmare a unei ordonanțe emisă de șeful PCCOCS, Ion Caracuian, în octombrie 2019. În document s-ar menționa că persoanele care gestionează activitatea SRL Rogob ar fi creat în perioada anilor 2015-2019 un grup criminal organizat care, acționând în interes personal, material și în interesul terțelor persoane, folosind intenționat situația de serviciu, au comercializat marfă diferitor persoane fizice și juridice în numerar, fără a include operațiunile respective în contabilitatea firmei, nedeclarate organului fiscal, au achitat salarii și prime către angajații întreprinderii, care la fel nu se reflectau în documente contabile.

AGORA a contactat reprezentanții PCCOCS care au spus că vor reveni curând cu informații pe marginea acestui caz.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal