Candu: La ora actuală suntem în discuții cu PAS și Platforma DA. Nu sunt negocieri, analizăm principii generale

Candu: La ora actuală suntem în discuții cu PAS și Platforma DA. Nu sunt negocieri, analizăm principii generale

Liderul grupului parlamentar Pro Moldova, Andrian Candu, susține că formațiunea poartă discuții cu colegii din PAS și PPDA despre un eventual nou Guvern. Deputatul susține că acestea nu pot fi calificate drept negocieri, dar se arată dispus să analizeze orice opțiune și chiar să susțină candidatura lui Andrei Năstase pentru funcție de premier. Declarațiile au fost făcute într-un video pe pagina sa de Facebook.

„La ora actuală suntem în discuții cu partidele parlamentare de opoziție. Mă refer la PAS și Platforma DA. Nu sunt negocieri, în sensul că am împărți ministere. Discutăm principii generale: care ar trebui să fie noul Guvern, care ar trebui să fie măsurile care acesta să le ia, care sunt prioritățile în sistemul de sănătate, prioritățile pe economie, pe justiție. Din aceste priorități trebuie să discutăm cine este prim-ministru pentru că este o asumare. Noi vom fi foarte flexibili și nu ținem la funcții de premier”, a spus Andrian Candu.

Mai mult, liderul Pro Moldova spune că ar susține candidatura lui Andrei Năstase la funcția de premier. „Nu e așa de important cine vor fi viitorii miniștrii. Și noi, cei din Pro Moldova, vom fi foarte flexibili și deschiși la orice opțiune și soluție. Am auzit că domnul Andrei Năstase vrea să fie premier. Nu-i nici-o problemă, îl votăm ca prim-ministru. Contează care este echipa guvernamentală și ce va face acest Guvern și pentru asta trebuie să discutăm despre un plan de acțiuni anticriză”, a mai menționat Candu.

Totodată, deputatul a adăugat că demiterea unui Guvern n-ar fi atât de dificilă, ci mai important ar ce urmează după aceasta.

Amintim că în cadrul unei emisiuni televizate, pe 2 iunie, liderul Platformei DA, Andrei Năstase, afirma că deja există o listă cu numele potențialilor miniștri dintr-un nou Guvern. Mai mult, pentru unele funcții din Executiv, așa ca cea de premier, ar fi câte trei candidați. De altă parte, Năstase susține că despre aceste nume poate vorbi doar în condițiile în care se va asigura că are susținerea a cel puțin 51 de deputați pentru demiterea și numirea unui nou Cabinet de miniștri.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal