Oameni ca tine: Povestea farmacistei care, la 24 de ani, poartă la gât cheia avântului profesional (FOTO)

Oameni ca tine: Povestea farmacistei care, la 24 de ani, poartă la gât cheia avântului profesional (FOTO)

În oglinda ovală, atârnată pe perete, se ivește un chip tânăr. Ochii profunzi, zâmbetul discret, părul ordonat, prins la spate. Face o restrospectivă rapidă cu privirea și își aranjează cu pricepere gulerul de la halatul alb. Se întoarce, apoi, și pornește cu încredere spre o nouă zi în care își dorește să fie măcar un pic mai bună decât a fost ieri. Nicoleta Goludeț este una dintre tinerele datorită cărora Moldova poate răsufla ușurată atunci când se gândește la viitor. Încă din copilărie știa exact unde vrea să ajungă. Mai departe, a mers pe mâna consecvenței, a muncii fără scuze și a dorinței de a excela. Așa se face că la 24 de ani conduce o farmacie și își vede în fiecare zi visul cu ochii.

...

Publicitate

Solidaritatea față de problemele oamenilor, demnitatea și onestitatea au fost și rămân calități de neînlocuit pentru un farmacist adevărat. Pedanța și acuratețea unui farmacist nu poate fi pusă la îndoială. Cu timpul am înțeles că medicamentele sunt produse deosebite care necesită un comportament și o abordare aparte, spune Nicoleta Goludeț.

Nicoleta Goludeț.

Autor:

Tânăra recunoaște că domeniul farmaceutic a întâmpinat-o cu provocări, cu semne de întrebare și cu probleme pentru care trebuia să găsească soluții. Încercările nu au speriat-o, ci din contră - au determinat-o să devină mai focusată și au învățat-o să-și seteze corect prioritățile.

Faptul că știu că fiecare nouă zi este o șansă reală de a ajuta pe cineva, mă motivează nespus. Mereu mă gândesc la menirea mea în calitate de farmacistă, aceea de a fi alături de oameni de-a lungul diferitor perioade din viața lor. Atâta timp cât oamenii apreciază efortul nostru, avem toate motivele pentru a fi mereu mai buni și pentru a ne dedica în totalitate, explică farmacista.

Autor:

Încă de pe băncile facultății, Nicoleta Goludeț a țintit sus. Așa se face că în ultimii doi ani de studiu a beneficiat de Bursa oferită de Farmacia Felicia. Din momentul în care s-a angajat la muncă, a purtat la gât avântul profesional.

Astfel, în iulie 2019, a fost angajată la farmacie, în decembrie 2019 a fost transferată la o altă farmacie, iar în mai 2020 a devenit șefa acelei farmacii. Știe cât de mult a muncit pentru a ajunge aici și spune cu fermitate că dacă ar trebui s-o ia de la zero, ar parcurge același drum.

Nu-mi imaginez să fac altceva. Domeniul de activitate farmaceutică este atât de vast și interesant că odată ce începi să-l cunoști îndeaproape, rămâi captiv între tainele acestei lumi pe care vrei cu orice preț să le afli, spune Nicoleta Goludeț.

Autor:

Chiar și așa, gestionarea unei echipe nu este o misiune ușoară. Tânăra farmcistă știe că pentru a căpăta respectul și încrederea colegilor trebuie să fie un bun exemplu de comportament, atitudine și realizări.

De aceea, pentru a-și ține echipa unită, Nicoleta Goludeț nu se zgârcește să aprecieze eforturile colegilor. Le subliniază și le încurajează creativitatea și ține pulsul performanțelor obținute.

Managerul este o persoană deschisă spre comunicare, care își cunoaște echipa nu doar sub aspect profesional dar și personal: ce le place, care sunt hobby-urile lor, ce principii de viață au, ce trăsături de caracter. Gestionarea eficientă a unei echipe nu înseamnă lipsa problemelor, ci cunoașterea soluțiilor potrivite pentru fiecare situație în parte, spune farmacista de la Felicia.

Autor:

Atunci când pleacă de la farmacie, Nicoleta Goludeț, evadează de multe ori în lumea cărților. Este convinsă că lectura îi lărgește orizonturile și îi oferă acel mediu prielnic de relaxare. Chiar și așa, deseori, în timpul liber se prinde gândindu-se la succesele înregistrate pe parcursul zilei de muncă sau la întrebările care au rămas fără răspuns.

Tânăra spune că o mare parte din zborul său profesional i se datorează familiei și oamenilor dragi. Pentru că au crezut în ea, pentru că i-au susținut pornirile și pentru că o iubesc necondiționat. O altă parte din succesul său, farmacista îl atribuie dascălilor care au împărțit cu generozitate din cunoștințele lor.

Nu voi uita niciodată ce lecții prețioase am primit de la profesorii și mentorii mei. De la ei am învățat lucruri nu pentru o zi, cu pentru o viață.

Autor:

Pe lângă faptul că este atât de îndrăgostită de meserie, Nicoleta Goludeț se declară îndrăgostită, iremediabil, de Moldova. Departe sunt de ea gândurile de plecare, fiind convinsă că doar prin implicare și dăruire țara noastră va reuși să-și recapete echilibrul și să devină o veritabilă poveste de succes.

Moldova e casa sufletului meu. Aici m-am născut, am crescut, m-am format ca personalitate și tot aici vreau să profesez, să fiu persoana care poate sa-i ajute pe ceilalți. Avem nevoie de specialiști acasă iar asta începe cu decizia fiecăruia de a ramâne și de a munci aici, pentru a construi împreună viitorul unei țări mai prospere. Oamenii noștri au dreptul la servicii de calitate, susține farmacista.

Autor:

Pentru Nicoleta Goludeț viitorul sună bine. Nu se bazează pe întâmplare, de aceea își propune să urmeze aceeași schemă ca și până acum: să muncească, să creeze, să inspire și să aibă succes. Pentru că doar cu astfel de planuri și doar cu astfel de tineri Moldova poate respira ușurată atunci când se gândește la viitor...

***

Cred în puterea exemplelor și știu că deși nu are nici petrol și nici aur, Moldova este bogată datorită oamenilor săi. În fiecare vineri vă fac cunoștință cu adevărații eroi ai zilelor noastre. Oameni harnici, buni, dedicați.

Dacă vă plac poveștile de viață, vă invit să deveniți patronii proiectului „Oameni ca tine” și să ne ajutați, astfel, să-i descoperim în continuare pe cei care ne fac țara.

Dacă și voi știți oameni frumoși care ar putea deveni eroii reportajelor mele, lăsați-mi un mesaj pe Facebook sau pe Instagram.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal