Ciupercile, în vizorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Recomandările specialiștilor

Ciupercile, în vizorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Recomandările specialiștilor

Folosirea în alimentație a ciupercilor bine-cunoscute, respectarea regimului termic la depozitare și preparea corespunzătoare a acestora. Sunt doar câteva dintre recomandările Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în sensul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci. 

Specialiștii recomandă cumpărarea ciupercilor proaspete numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă, etichetate și marcate corespunzător.

De asemenea, se recomandă evitarea procurării ciupercilor din stradă, de la persoane necunoscute precum și ciupercile strânse din pădure. Potrivit specialiștilor, acest lucru poate duce la apariţia intoxicațiilor, punând în pericol sănătatea consumatorilor.

Publicitate

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

  • Facebook
  • Instagram
  • Youtube
  • Twitter
  • Telegram
  • RSS Feed

APLICAȚIE

  • App Store
  • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
  • Mastercard
  • Visa
  • PayPal