
Ciupercile, în vizorul Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor. Recomandările specialiștilor
Folosirea în alimentație a ciupercilor bine-cunoscute, respectarea regimului termic la depozitare și preparea corespunzătoare a acestora. Sunt doar câteva dintre recomandările Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor în sensul prevenirii cazurilor de intoxicații cu ciuperci.
・
Specialiștii recomandă cumpărarea ciupercilor proaspete numai din locuri special amenajate şi autorizate, care au fost supuse controlului sanitar-veterinar şi care asigură condiţiile de igienă, etichetate și marcate corespunzător.
De asemenea, se recomandă evitarea procurării ciupercilor din stradă, de la persoane necunoscute precum și ciupercile strânse din pădure. Potrivit specialiștilor, acest lucru poate duce la apariţia intoxicațiilor, punând în pericol sănătatea consumatorilor.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!