Viitorul agroturismului în Moldova: Ar putea fi permise excursii în grupuri de maxim 10 persoane (VIDEO)

Viitorul agroturismului în Moldova: Ar putea fi permise excursii în grupuri de maxim 10 persoane (VIDEO)

Turismul intern ar putea fii relansat în curând fiind organizat în grupuri de maxim 10 persoane. O solicitare acest sens a fost adresată Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din partea Agenției de Investiții. Despre aceasta a vorbit în cadrul unui emisiuni la AGORA, directoarea Agenției de Investiții, Rodica Verbeniuc.

„Am creat un grup de lucru format din sectorul asociativ, din care au făcut parte cinci asociații naționale. Am dorit să venim cu un set de reglementări, propuneri pentru relansarea turismului intern. Să specifice foarte clar, atât pentru noi turiștii care ne pornim undeva, cât și pentru prestatorii de servicii turistice. Să fie niște condiții foarte clare, ca să nu ne trezim cu amenzi și să se poată asigura securitatea celor vizați. Am inițiat această propunere de reglementare și am înaintat-o către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică, cea care are autoritate decizională de a valida aceste reglementări. Suntem în așteptare. Este foarte simplu, propunerile contau în a permite relansarea turismului excursionist, adică în grupuri mici de maxim 10 persoane”, a declarat Verbenciuc.

Totodată, administratorii locațiilor turistice ar putea recurge la măsurarea temperaturii la intrarea în agropensiuni sau vinării cu eventuale măsuri de igienizare.

Publicitate

„Relansarea care a fost anunțată din 15 iunie permite agropensiunilor să se deschidă ca unități de alimentație, să mergi să iei masa și atât. Dar, noi vorbim și despre acele experiențe adiționale unde se află potențialul adevărat al Republicii Moldova din punct de vedere el experiențelor”, a mai adăugat Verbeniuc.

Specialiștii în domeniul turismului spun că raitingul țării ca destinație sigură va fi unul din criteriile de bază la nivel global care va determina dezvoltarea de mai departe a turismului.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fagora.md%2Fvideos%2F974129773042613%2F&show_text

Menționăm că de curând a fost lansată campania „Încă un pic și ne-am pornit”, care are ca scop creșterea fluxului de vizitatori în Republica Moldova, încurajarea consumului local și susținerea prestatorilor de servicii turistice.

Amintim că la întrunirea Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică din 25 mai s-a decis că restaurantele își vor relua activitatea din 15 iunie, cu respectarea strictă a măsurilor de sănătate publică.

* Text: Aina Rozîpalivanov, studentă SSAJ

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal