Numărul angajaților Procuraturii Generale, bolnavi de COVID-19, în creștere. S-ar fi îmbolnăvit și doi șefi de direcții

Numărul angajaților Procuraturii Generale, bolnavi de COVID-19, în creștere. S-ar fi îmbolnăvit și doi șefi de direcții

La Procuratura Generală ar putea exista un focat de COVID-19. Cel puțin asta susține Ziarul de Gardă, cu referire la propriile surse. Potrivit publicației, cu noul coronavirus nu doar trei angajați ai PG, așa cum se declara oficial, ci un număr mai mare, inclusiv doi șefi de direcție, dar și mai mulți procurori pentru misiuni speciale. 

Unul dintre procurorii care activează în cadrul PG a vorbit pentru Ziarul de Gardă că persoanele infectate au interacționat cu mai mulți angajați, participând și la ședințe comune. Potrivit acestuia, situația din cadrul instituției este gravă, însă acuzatorii se prezintă oricum la serviciu. Unii acuzatori de stat ar fi internați și în spital, chiar dacă Procuratura declară că aceștia sunt în stare bună, fiind tratați la domiciliu.

Șefa serviciului de presă a PG, Maria Vieru, a confirmat că numărul cazurilor de infectare în rândurile procurorilor din cadrul PG a crescut. Ea însă afirmă că doar doi acuzatori de stat s-au îmbolnăvit de COVID-19, astfel încât numărul total al celor infectați s-a ridicat la cinci.

PG a informat anterior despre infectarea a șase procurori din oficiului central al PA. În acest sens, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, semnase și un ordin cu privire la asigurarea testării organizate la COVID-19 a tuturor angajaților acestei procuraturi specializate. Solicitați să ne spună dacă un astfel de ordin, cu privire la testarea organizată, a fost emis și pentru angajații din cadrul PG, procurora Maria Vieru a declarat că această acțiune este valabilă doar pentru PA.

În contextul în care unul dintre procurori a spus că angajații sunt nevoiți să își achite testele pentru COVID-19 din surse proprii, reprezentanții PG au precizat că, deoarece nu există o politică și o abordare unică, stabilită de Guvern, care ar reglementa procedura testării angajaților la COVID-19, „problema ramâne a fi una individuală”.

„Angajații decid personal dacă apelează la serviciile autorităților sanitare de stat sau la cele private. Procuratura nu are nici acoperire legală și nici un buget planificat pentru astfel de cheltuieli”, spune Maria Vieru.

Menționăm că, recent, a fost anunțată infectarea a șase procurori de la Procuratura Anticorupție. Instituția a anunțat că activează într-un regim special, de la distanță. La Procuratura Generală marți au fost confirmate oficial doar trei cazuri de îmbolnăvire cu noul coronavirus.

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal