Opoziția a venit la Parlament, însă nu a avut cvorum pentru desfășurarea ședinței (VIDEO)

Opoziția a venit la Parlament, însă nu a avut cvorum pentru desfășurarea ședinței (VIDEO)

Deputații din PAS, Platforma DA, PP Șor și din Pro Moldova au venit astăzi în sala plenului. Nu au avut însă cvorum pentru a desfășura ședința.

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fpartidulpas%2Fvideos%2F247843516649580%2F&show_text

Publicitate

https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fs.sirbu%2Fposts%2F2834311716694265

„După ce toți au trecut testarea, am constatat că doar doi deputați din 100 au fost testați pozitiv. Iată de ce o să insistăm ca săptămâna viitoare să revenim și în regim de urgență să votăm legile restanțiere. Ei cred că au mult timp la dispoziție, nu se grăbesc să vină la muncă, continuă să primească salariu deplin, dar nu vin să voteze ceea ce este necesar. Este pe conștiința colegilor”, a declarat președintele fracțiunii PAS, Igor Grosu, cu referire la condițiile debursării asistenței macrofinanciare.

„Diferența de situația de un an în urmă, când am avut ședință pe semi-întuneric, a fost că am avut lumină. În rest, microfoanele nu au funcționat, Secretariatul Parlamentului nu a lucrat, presei nu i-a fost permis accesul. E aceeași abordare ca în perioada lui Plahotniuc”, a spus președintele fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari.

„Vedem lipsă de maturitate politică din partea colegilor din majoritatea parlamentară. Condamnăm această lipsă de responsabilitate. Noi vom insista ca toată opoziția să fie consolidată. E doar o chestiune de timp când această guvernare poate fi debarcată. Sper foarte mult că ne vom revedea și săptămâna viitoatre în plenul Parlamentului pentru aprobarea pachetului de legi atât de importante pentru țară”, a menționat președintele grupului Pro Moldova, Andrian Candu.

„Fracțiunile PSRM și PDM blochează activitatea legislativă conștient și intenționat. Deja Grădina Zoologică activează, dar Parlamentul – nu. Și nu e amuzant. Când le trebuie, convoacă ședința în 10 minute, împart proiectele chiar în sala plenului, le votează fără dezbateri în două lecturi. Dar când situația economică în țară a degradat, ei fug și se ascund. Au scuipat în oameni, lăsându-i singuri cu problemele lor, au refuzat pur și simplu să lucreze”, a declarat deputatul PP Șor Denis Ulanov.

Menționăm că vicepreședinta PDM Monica Babuc a spus că democrații sunt gata să voteze legile care condiționează debursarea asistenței financiare, însă săptămâna viitoare.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal