Aeroportul Internațional Chișinău: „Primăria Chișinău nu permite construirea noului terminal de pasageri”

Aeroportul Internațional Chișinău: „Primăria Chișinău nu permite construirea noului terminal de pasageri”

Primăria Chișinău nu permite construirea noului terminal al Aeroportului Internațional Chișinău. Despre asta a anunțat AIC pe pagina de facebook după ce municipalitatea a dat un nou aviz negativ la cererea depusă de gestionarul aeroportului. 

Avia Invest ar fi depus repetat pe data de 4 mai 2020 solicitarea și actele necesare la Primăria Chișinău, pentru a obține certificatul de urbanism ca să poată începe construcția noului terminal de pasageri, însă ar fi primit aviz negativ. Investitorul se arată nedumerit față de acțiunile autorităților locale și le cataloghează ca fiind ilegale.

„Compania Avia Invest cataloghează aceste acțiuni ale autorităților locale ca fiind ilegale și reprezintă o încălcare gravă a drepturilor investitorului. Refuzul nemotivat al municipalității pune gestionarul aeroportului în imposibilitatea de a-și onora obligațiile contractuale în procesul de modernizare a Aeroportului Internațional Chișinău.

Regretăm faptul că în această perioadă complicată pentru industria aeronautică, autoritățile continuă să submineze concertat și agresiv activitatea investitorului aeroportului, să lipsească oamenii de locuri de muncă și să pericliteze realizarea acestui proiect unic pentru Republica Moldova, precum este noul terminal de pasageri al aeroportului”, se menționează în comunicatul Aeroportului Internațional Chișinău.

Responsabilii de la Primăria capitalei nu au comentat deocamdată aceste acuzații.

Amintim că și la sfârșitul lunii aprilie curent, Avia Invest s-a plâns că demararea lucrărilor de construcție ale terminalului de pasageri promis ar putea să întârzie, întrucât Primăria Chișinău a dat aviz negativ la eliberarea certificatului de urbanism pentru acest obiect.

Potrivit Avia Invest, viitorul terminal ar urma să aibă o suprafață de până la 32 mii de metri pătrați și ar putea deservi anual 4,2 milioane de pasageri, cu posibilitatea de extindere în prima etapă până la 4,5 milioane de pasageri.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal