Astfel, vor fi premiate câte două vinuri (vin alb și, respectiv, vin roșu) la patru categorii: vin din soiuri tehnice; vin tânăr din soiuri hibride; vin de casă păstrat mai mult de un an; vin de desert. De asemenea, va fi acordat și un premiu special.
Învingătorii au fost determinați recent în cadrul etapei a II-a concursului de către un juriu profesionist, constând din vinificatori cu renume, tehnologi și reprezentanți ai instituțiilor de supraveghere a calității produselor alcoolice.
Printre aceștia se numără Anatol Balanuța, șeful Catedrei Enologie a Universității Tehnice din Moldova, directorul general al Combinatului Mileștii Mici, Gheorghe Castraveț, directorul pentru calitate al ÎM Zernoff, Alexandra Perova, reprezentanți ai Centrului Naţional de Verificare a Calităţii Produselor Vinicole, Inspectoratului de Stat pentru Supravegherea Producţiei Alcoolice, Agenției Protecția Consumatorilor.
Vicepreședintele CCI, Vladimir Didilică, a declarat în cadrul degustării că decizia de a organiza Festivalul „Polobocul de aur” a venit natural, având ca obiectiv extinderea concursului cu același nume, aflat la a 12-ea ediție.
„Ne-am propus, prin acest eveniment, să promovăm cultura consumului vinului de casă, dar și tradițiile conexe - gastronomice, meșteșugărești, etc., iar prin acestea - și turismul intern. În același timp, CCI va oferi întregul sprijin necesar pentru instituționalizarea producătorilor de vin artizanal, care vor dori să-și înregistreze o întreprindere și să iasă pe piață”, a spus Vladimir Didilica.
Un Emoji sau Sticker va îmbogăți acest articol.