Încă cinci persoane au decedat de COVID-19, iar peste 300 se află în stare gravă

Încă cinci persoane au decedat de COVID-19, iar peste 300 se află în stare gravă

346 de persoane au murit din cauza noului coronavirus în R. Moldova, de la începutul pandemiei. Astăzi, Ministerul Sănătății raportează încă cinci decese. De asemenea, 318 persoane se află în stare gravă, dintre care 24 de pacienți - la respirație asistată.

Iată cele cinci decese noi, făcute publice de Miinisterul Sănătății:

Deces 342: Femeie de 69 ani, din r-nul Râşcani, internată la Spitalul Raional Râşcani, pe 29 mai. Comorbidităţi: hepatită virală C, boală cerebrovasculă, angină pectorală de efort.

Deces 343: Bărbat de 64 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 29 mai. Comorbidităţi: obezitate gr. II, hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III.

Deces 344: Bărbat de 71 ani, din mun. Bălţi, internat la Spitalul Clinic Bălţi, pe 27 mai. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, angină pectorală de efort CF III, encefalopatie discirculatorie.

Deces 345: Femeie de 61 ani, din r-nul Râşcani, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 30 mai. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. III, cardiopatie mixtă, cancer pulmonar.

Deces 346: Femeie de 62 ani, din r-nul Ceadîr-Lunga, internată la Spitalul Clinic Republican, pe 1 iunie. Comorbidităţi: hipertensiune arterială gr. II , diabet zaharat tip 2, obezitate gr. II.

Citește și: Trei luni de la primul caz pozititv de COVID-19 în R. Moldova: Bilanțul ajunge la 9.700 de cazuri, iar 341 de oameni nu au putut fi salvați

În ultimele 24 de ore, în cadrul Centrului COVID-19 Chișinău, au fost internate 39 persoane cu suspecție la COVID-19.

Starea de sănătate a persoanelor infectate: 318 stare gravă (dintre care 24 pacienți sunt conectați la aparate de respirație asistată), 680 - stare de gravitate medie, ceilalţi pacienţi în stare satisfăcătoare.

Alte 100 persoane au fost tratate și externate. Bilanțul persoanelor tratate de COVID-19 a ajuns la 5.738.

Până la ziua de azi, au fost confirmate 1.777 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-426, farmaciști-21, asistenţi medicali - 700, felceri - 96, personal auxiliar - 534 persoane. 1.139 lucrători medicali s-au tratat de COVID-19.

Până la ora actuală, în Republica Moldova au fost confirmate 9.700 cazuri de infecție cu noul coronavirus, dintre care 1047 în Transnistria.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate
Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal