Filip acuză Pro Moldova și PP Șor că și-ar fi crescut turațiile în cumpărarea democraților: „Disperarea a ajuns și la șase zerouri”

Filip acuză Pro Moldova și PP Șor că și-ar fi crescut turațiile în cumpărarea democraților: „Disperarea a ajuns și la șase zerouri”

Președintele PDM, Pavel Filip, acuză grupul Pro Moldova și Partidul Șor că ar propune oferte din ce în ce mai generoase pentru a convinge democrați să facă parte din echipele lor. „Zilele acestea, disperarea a ajuns și la șase zerouri”, a spus Filip. Asta în timp ce grupurile politice la care face referire au negat de repetate ori că ar încerca să cumpere deputați, consilieri sau primari din alte formațiuni.

„Aceste forțe și-au folosit toate instrumentele. Unul fin a dat start sezonului de achiziții iarnă-primăvară și câțiva deputați au înțeles brusc că hoții de miliarde îi reprezintă mai bine. Au început să curgă ofertele pentru deputați, primari, consilieri, fără număr. Câteva sute de mii ca să treci la Candu, ceva mai mult ca să treci la grupul Șor, de parcă ar exista vreo diferență. Unii, mai slabi de fire, au lăsat echipele din teritoriu, au luat banii și au plecat. Zilele acestea, disperarea a ajuns și la șase zerouri. Când ai la dispoziție aproape un miliard, ce înseamnă un milion – două de cheltuială. Agonia de a scoate încă 1-2 deputați pentru a arunca țara în haos îi face să ridice prețul”, a declarat Pavel Filip.

„Pețitorii care merg în pelerinaj sunt Vladimir Cebotari și Marina Tauber. Fiecare a primit indicații să mărească tempourile. Nu pierdeți bani și energie, ajunge! PDM s-a rupt de trecut. Furtul miliardului, invalidarea alegrilor, cumpărarea deputaților nu ne reprezintă. Noi mergem înainte, construind un alt partid”, a adăugat președintele Partidului Democrat.

Publicitate

Politicianul a menționat că fracțiunea PDM va înregistra în Parlament un proiect de hotărâre prin care să se condamne acțiunile de corupere a deputaților și traseismul politic.

Totodată, Pavel Filip i-a îndemnat pe cei de la PAS și Platforma DA „să nu-și mai facă iluzii” și „să nu se lase folosiți”. Asta în contextul unei eventuale demiteri a Guvernului Chicu și numirii unui nou guvern cu voturile deputaților din Pro Moldova și Partidul Șor. „Au mai fost în istorie din cei care credeau că dansează cu diavolul, dar s-a dovedit că diavolul dansează cu ei”, a menționat președintele PDM.

Amintim că Procuratura Generală a confirmat că există cel puțin o cauză penală pentru tentativă de corupere a unui deputat. Asta după ce președintele Igor Dodon a declarat, în cadrul unui interviu pentru AGORA, că mai mulți deputați socialiști, care ar fi fost abordați pentru a părăsi PSRM, s-au adresat la Procuratura Generală. Li s-ar fi propus 400-500 de mii de euro, spunea șeful statului.

Anterior, vicepreședintele PDM Eugeniu Nichiforciuc a spus că deputații Pro Moldova ar fi părăsit PDM pentru sume de 150-200 de mii de euro, plus plata lunară de 5.000 de euro. Pro Moldova l-a acționat în judecată, astfel încât să dezmintă informațiile lansate.

Și deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu spunea că s-a adresat în instanța de judecată, cerând tragerea la răspundere a președintelui, premierului și a conducerii PDM pentru „injuriile și calomniile” pe care le-au răspândit în adresa grupului parlamentar.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal