Șeful de la Exdrupo a fost obligat să plătească din propriul buzunar lucrările de reparație a trotuarului de pe strada Testimițanu

Șeful de la Exdrupo a fost obligat să plătească din propriul buzunar lucrările de reparație a trotuarului de pe strada Testimițanu

Șeful Regiei Exdrupoi, Sergiu Tomiță, a fost obligat de Primărie să plătească din propriul buzunar lucrările de reparație a trotuarului de pe strada Nicolae Testimițanu, care s-a prăbușit. Anunțul a fost făcut de primarul general, Ion Ceban, care a precizat că asemenea soartă îi așteaptă pe toți funcționarii care se vor face responsabili de lucrări necalitative.

„Pentru trotuarul prăbușit pe strada Testimițanu, domnul Tomiță a achitat bani din propriul buzunar pentru a efectua lucrările de reparație. Așa vom face de fiecare dată și cu fiecare sau funcționarii responsabili își vor da demisia”, a spus Ceban.

Totodată, edilul a precizat că documentele despre felul în care s-au făcut lucrările pe strada Ion Creangă și pe bulevardul Ștefan cel Mare vor fi făcute publice.

Publicitate

„Ceea ce ține de expertiza pe bulevardul Ștefan cel Mare, cred că persoanele trebuie să stea la pușcărie pentru ceea ce s-a întâmplat. La fel și cu strada Ion Creangă, va trebui să facem publice documentele, pentru dosare. Oamenii întreabă când această stradă va intra în reparație, dar ei nu cunosc detalii despre cum s-a lucrat acolo. Apoi ies tot felul de fofârlici care s-au perindat pe la cârma capitalei și povestesc brașoave despre cum au realizat ei lucrurile”, a declarat primarul.

Amintim că într-un comunicat anterior, municipalitatea menționa că reabilitarea carosabilului de pe str. N. Testemițanu prevede un volum de lucrări de 21 mii m², iar costul lucrărilor de este de 10,6 milioane lei. La două săptămâni de la finisarea lucrărilor, după câteva zile de ploi, 3 m2 din trotuarul proaspăt renovat s-a surpat.

Ulterior, „Regia Exdrupo” a explicat că a săpat în fundația afectată și a constatat că apa se acumula după ce câțiva ani în urmă a fost instalată o conductă de gaz. „Din cauza expirării termenului de garanție a lucrărilor efectuate în 2013, responsabilii nu pot fi trași la răspundere”, spunea atunci directorul Regiei.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal