ANRE atenționează: Cazurile de electrocutare, tot mai frecvente. În luna mai, trei oameni și-au pierdut viața în asemenea circumstanțe

ANRE atenționează: Cazurile de electrocutare, tot mai frecvente. În luna mai, trei oameni și-au pierdut viața în asemenea circumstanțe

Trei persoane și-au pierdut viața, luna trecută, după ce s-au electrocutat. Potrivit Agenției Naționale pentru Reglementare Energetică (ANRE), primul caz de electrocutare cu decesul a două persoane a avut loc la pe 26 mai, pe șantierul de construcție a unui depozit de cereale din satul Tigheci, raionul Leova.

În cadrul efectuării lucrărilor de forare pentru construcția fundamentului depozitului amplasat în localitate, prin intermediul instalației de forare montate pe un autocamion, instalația de forare s-a apropiat la o distanță inadmisibilă de conductori. În consecință, persoana care dirija manual această instalație a fost electocutată mortal.

Șoferul care se afla în cabina automobilului, la coborârea din autocamion, în momentul atingerii solului, la fel a fost electrocutat mortal.

Astfel, nerespectarea cerințelor actelor normative privind zonele de protecție a rețelelor electrice a condus la decesul a două persoane.

Al doilea caz de electrocutare s-a produs într-o seră de pe teritoriul unei ferme agricole, amplasată în extravilanul satului Leca, din raionul Cantemir. Incidentul, care a avut loc pe data de 30 mai, -a soldat cu decesul unei persoane și cu un șoc electric al altei persoane.

În rezultatul investigării prealabile a circumstanțelor producerii accidentului s-a stabilit că, în ziua respectivă se efectuau lucrări de stropire a roșiilor din seră, folosindu-se pentru acest procedeu o stropitoare mobilă, care era acționată de o pompă electrică monofazată. Aceasta era alimentată de la rețeaua electrică printr-un prelungitor din cablu cu două fire, având unele defecte ale izolației, dar izolat cu bandă adezivă textilă.

La tentativa de strămutare a stropitoarei, roata de metal a deteriorat izolația prelungitorului electric, iar conductorul fazic a contactat cu partea metalică a stropitoarei, fapt ce a condus la electrocutarea mortală a unei persoane.

Cazul este investigat de Serviciul Teritorial al Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică și Serviciul Siguranță Ocupațională al Agenției Naționale pentru Siguranța Alimentelor.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal