PG confirmă că a primit o scrisoare în care s-ar conține așa-zise chitanțe pentru banii din „kuliok”. Furculiță: O nouă producție „Miami Pictures”

PG confirmă că a primit o scrisoare în care s-ar conține așa-zise chitanțe pentru banii din „kuliok”. Furculiță: O nouă producție „Miami Pictures”

Procuratura Generală (PG) confirmă că a recepționat o scrisoare transmisă pe poșta electronică în adresa procurorului general, Alexandr Stoianoglo. În „răvaș”, o persoană anonimă susține că deține așa-zise chitanțe pentru primirea unei sume impunătoare de bani, în mărime de 6,5 milioane de dolari, bani care s-ar conține în sacoșa pe care Igor Dodon ar fi primit-o de la ex-liderul PD, Vlad Plahotniuc. Expeditorul atașează și o fotografie în care apar mai multe foițe cu o semnătură care ar aparține șefului fracțiunii PSRM în Parlament, Corneliu Furculiță. La rândul său, deputatul susține că acesta este un fals și va depune o plângere penală pe marginea acestui fapt. 

...

La rândul său, deputatul Corneliu Furculiță, despre care destinatarul scrie că ar fi semnat așa-zisele chitanțe, susține că „falșii scenariști sunt acum și falși pictori”.

Publicitate

„Astăzi am văzut o nouă producție "Miami Pictures", de data asta cu hârtiuțe pe care au desenat cifre. Și un text în care, printre altele, îl ruga pe Procurorul General să țină în secret maxim mesajul, dar tot ei îl strecoară în presa pe care o controlează. Se termină fantezia ori la cineva arde deja foarte tare, că se fac așa gafe copilărești? Așa cum am mai spus, avansarea anchetei în dosarul „furtului miliardului”, pentru a trage la răspundere vinovații de cel mai mare furt din istoria țării, îi face pe unii să intre în isterie și să lanseze tot mai multe falsuri, pentru a sustrage atenția de la anchetă. Petardele informaționale nu trebuie să influențeze deloc în procesul de aflare a adevărului, tragerea la răspundere a celor vinovați în "furtul secolului", confiscarea averii lor pentru a fi întoarsă poporului. Pe faptul acestui nou fals, voi depune o plângere penală în cel mai scurt timp. Sper că procurorii vor face lumină în toată această acțiune, bazată pe minciună și fals”, a scris alesul poporului.

AGORA precizează că alte două secvențe video cu președintele Igor Dodon și Vlad Plahotniuc au fost publicate de deputatul Iurie Reniță pe 5 iunie. Este vorba de o discuție dintre președintele Igor Dodon și ex-democrații Vlad Plahotniuc și Serghei Iaralov, care ar fi avut loc în seara zilei de 4 iunie 2019. În aceeași zi, pe marginea secvențelor s-a expus și Procuratura Anticorupție. Procurorul General a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță. Primele imagini cu punga cu bani au apărut pe 18 mai. În video, Plahotniuc îi înmânează o pungă neagră șefului statului. Reniță spune că în sacoșă ar fi fost bani.

Igor Dodon a spus că imaginile sunt trucate. „Înțelegeam foarte bine că Plahotniuc face diferite provocări. El a început să întindă mâna, iar eu am arătat că nu. Faptul că au apărut diferite voci, cu Cornel, asta e trucat. Ei sunt specialiști în asta. Întrevederea a fost, încercări de a mă provoca au fost, eu eram conștient de faptul că se regizează lucrul acesta”, a spus Igor Dodon.

Precizăm că socialistul Vasile Bolea a spus că va depune o interpelare la Procuratura Generală pe numele lui Reniță, în care va cere răspundere penală pentru defăimare și denunțuri false.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal