Diacov: „PDM va vota doar amendamentele din legea ONG-urilor care vor fi discutate și convenite cu reprezentanții UE”

Diacov: „PDM va vota doar amendamentele din legea ONG-urilor care vor fi discutate și convenite cu reprezentanții UE”

PDM va vota doar amendamentele din legea ONG-urilor care vor fi discutate și convenite cu reprezentanții UE la Chișinău. O declarație în acest sens a fost făcută de Dumitru Diacov. Mai mult, deputatul a declarat că l-a rugat pe socialistul Vasile Bolea să le coordoneze cu partenerii europeni. 

„Cu privire la Legea ONG. Am vorbit cu Vasile Bolea, l-am rugat să coordoneze toate amendamentele cu partenerii noștri europeni. Fracțiunea PDM va vota numai amendamentele discutate și convenite cu reprezentanta UE la Chișinău. Ar fi bine ca această lege de care depinde tranșa a doua a creditului UE să fie votată de toate fracțiunile parlamentare. Eu cred că nimeni nu trebuie să se încăpățâneze și să creeze probleme la aprobarea finală a acestei legi. Fie ei chiar și din opoziție sau de la partidul socialiștilor”, a scris Diacov pe facebook.

Precizăm că astăzi deputatul PAS și membrul Comisiei juridică, numiri și imunități Sergiu Litvinenco a declarat că dacă se votează amendamentele propuse de Vasile Bolea, e clar că spunem adio celor 30 de milioane de euro de la UE.

Publicitate

Iar democrata Monica Babuc ne-a spus că la ultima ședință a comisiei coaliției au fost agreate doar amendamentele ezbătute și agreate anterior în Comisia juridică, numiri și imunități.

Președintele Igor Dodon a anunțat că legea ONG-urile va fi aprobată, dacă vor fi votate mai multe modificări, fără a menționa care sunt ele. Asta după ce, anterior, spunea că, dacă democrații vor vota legea ONG-urilor, acordul de constituire a coaliției se va destrăma. Și premierul Ion Chicu a declarat că promotorii acestui proiect fac o tentativă „de a lichida R. Moldova”.

De partea cealaltă, lidera PAS, Maia Sandu, a menționat că socialiștii se împotrivesc acestui proiect, fiindcă fundațiile de caritate nu vor mai putea face campanie electorală.

PDM a dat asigurări că legea va fi, totuși, votată. Aceasta reprezintă una dintre condițiile pentru debursarea celei de-a doua tranșe de 30 de milioane de euro din asistența macrofinanciară din partea Uniunii Europene.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal