Prețuri mai mari la fructe, făină de grâu și orez și prețuri mai mici la legumele proaspete, brânza de vaci și mierea de albini. Biroul Național de Statistică a analizat evoluția prețurilor la produsele de consum în luna mai, comparativ cu luna aprilie. Biletele de avion pentru luna iulie au devenit mai scumpe, la fel ca și prețurile achitate pentru serviciile achitate bonelor pentru copii.
Totodată, în luna mai au fost micșorate prețurile pentru combustibili –cu 2,9% . De asemenea, au fost înregistrate unele reduceri de prețuri la aragazuri, televizoare, autoturisme și articole vestimentare.
În același timp, prețurile la pantofii pentru copii și la hainele pentru femei au crescut cu 1,4%.
BNS menționează că tarifele la serviciile prestate populaţiei în luna mai 2020 au rămas la nivelul celor din luna aprilie 2020.
Creşterea preţurilor medii de consum cu 0,22 la sută a fost determinată de majorarea preţurilor la produsele alimentare cu 0,82 la sută.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Vezi și aceste știri

Statistică îngrijorătoare, de ziua copilului: În 2019, R. Moldova a înregistrat cea mai joasă rată a natalității

Inflația scade a patra lună consecutiv. Expert economic: „Prețurile la produsele alimentare vor continua să scadă”

Prețurile la produsele alimentare la nivel mondial scad a treia lună consecutiv

Cum s-au schimbat prețurile produselor alimentare pe timp de epidemie: Lactatele s-au scumpit, iar stocurile de hrișcă s-au diminuat

Încă trei nave rusești ar fi transportat cereale furate din Ucraina spre Turcia. Kievul cere ajutor de la Ankara, pentru desfășurarea investigațiilor
