Voronin, despre sacoșa primită de Dodon de la Plahotniuc: „Pentru un președinte de țară este inadmisibil”

Voronin, despre sacoșa primită de Dodon de la Plahotniuc: „Pentru un președinte de țară este inadmisibil”

Pentru un președinte de țară este inadmisibil și nu ar fi putut exista o asemenea situație în perioada în care era șef de stat. Asta spune Vladimir Voronin în cadrul unei emisiuni TV după ce a fost întrebat dacă și-ar fi dat demisia în cazul în care ar fi nimerit în situația lui Igor Dodon, care a fost filmat în timp ce primea o sacoșă de la Plahotniuc. 

„Nu putea să fie dacă. Pentru un președinte de țară este inadmisibil.Suntem cetățenii R. Moldova și legea trebuie să lucreze față de evenimentele care au avut loc”, a declarat Vladimir Voronin.

La fel, liderul PCRM și fostul președinte al țării spune că organele de drept ar fi trebuit să ia măsuri în acest caz.

Publicitate

„Putea să facă o expertiză dacă aceste materiale sunt trucate. Dacă fac din capul lor, atunci nu cred. Este ceva la mijloc că ei unii pe alții se promovează. Dacă nu se iau măsuri, aceste persoane fac ce vor”, a spus Voronin.

Deputatul Iurie Reniță a publicat o înregistrare video în care apare fostul lider PD Vlad Plahotniuc și actualul președinte al R. Moldova, Igor Dodon, precum și fostul democrat numit mâna dreaptă a lui Plahotniuc, Serghei Iaralov. În materialul video se arată cum Vlad Plahotniuc îi oferă o sacoșă neagră lui Dodon în care s-ar afla sume mari de bani.

Precizăm că materiale video de acest gen au mai fost publicate anterior. În unul dintre video, Dodon spune că s-ar putea înțelege cu Federația Rusă să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc. Într-un alt video, șeful statului jonglează cu niște sume de bani. „700-800 pe lună, pentru întreținerea partidului”.

În unul dintre videourile publicate de Publika.md în vara lui 2019, Dodon s-ar auzi cerând bani „pentru întreținerea partidului”. Plahotniuc îi răspunde că sumele „depășesc cheltuielile noastre”.

În alt video, Igor Dodon ar spune că Rusia promite să închidă dosarele penale pe numele lui Vlad Plahotniuc după ce se semnează acordul de federalizare a țării. „Rușii sunt gata să vă primească la Putin și să scoată toate problemele cu dosarele. Putin în față mi-a zis „sub garanțiile mele personale”. Putin mi-a spus în ochi ieri. Eu nu am motive să nu-l cred pe Putin”, spune Dodon.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal