Diacov a glumit despre altercația dintre Popșoi și Novac. Slusari: Dacă credeți că aveți simțul umorului, greșiți. E bădărănism (FOCUS)

Diacov a glumit despre altercația dintre Popșoi și Novac. Slusari: Dacă credeți că aveți simțul umorului, greșiți. E bădărănism (FOCUS)

Vicepreședintele Parlamentului din partea PAS, Mihai Popșoi, a cerut explicații în cazul deputaților care au avut COVID-19, dar au venit la ședință. În timp ce Popșoi solicita opinia ministrei Sănătății, democratul Dumitru Diacov i-a cerut să revină la ordinea de zi, „altfel o să-l rugăm pe dl. Novac să o facă el”. Diacov a făcut o aluzie, astfel, la recentele altercații dintre Popșoi și socialistul Grigore Novac, în studioul TV8.

„Dvs. vă asumați riscurile de rigoare sau cum? Persoanele trebuie să fie în izolare, pot fi purtători ai virusului. Oamenii noștri, pensionari, sărmani, care au revenit acasă și nici nu erau infectați, au primit amenzi pentru că au ieșit la magazin după pâine. Vă asumați această decizie?”, a cerut socoteală Popșoi.

„Colegul nostru Mizdrenco e în strictă conformitate cu recomandările MS. Nu aveți competența de a spune că e flagrantă încălcare, dacă credeți așa, adresați-vă organelor competente”, a răspuns socialistul Corneliu Furculiță.

Publicitate

„Noi înțelegem bine ce se întâmplă. Este opoziția, este majoritatea. Până acum, ne chemați la ședință. Acum deputații au revenit, acum voi vă întrebați de ce. Secretul e simplu: voi vreți ca cei doi să nu fie aici, ca să nu fie majoritate și voi să faceți ce vreți. Domnul Nichiforciuc a dat două teste care au ieșit negativ. E absolut legal să fie aici. Care se tem, las să se ducă acasă, nicio problemă, noi nu o să ne supărăm”, a spus și președintele de onoare al democraților, Dumitru Diacov.

Popșoi a cerut o clarificare din partea ministrei Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, aflată în sală.

„Eu cred că doamna ministru nu poate să facă un comentariu nu știu cum”, a spus Zinaida Greceanîi.

„Mihai, dl. Popșoi, vă rugăm să trecem la ordinea de zi. Altfel o să-l rugăm pe dl. Novac să se apropre să vă roage el”, a râs Diacov.

„Dl Diacov, dacă credeți că aveți simțul umorului, greșiți. Ce ați spus e un simbol al bădărănismului”, a răspuns un alt vicepreședinte al Parlamentului, Alexandru Slusari.

Reamintim că doi deputați care au fost anterior diagnosticați cu COVID-19 - democratul Eugeniu Nichiforciuc și socialistul Vladimir Mizdrenco - au venit la ședința Parlamentului din 11 iunie. Opoziția a insistat însă ca aceștia să părăsească sala plenului, pentru că sunt obligați să mai stea două săptămâni în carantină după obținerea rezultatelor negative. Solicitările nu au fost însă acceptate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal