„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership

„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership

Am lansat ideea la 30 aprilie, iar la distanță de o lună și jumătate AGORA se poate mândri cu susținerea a 80 de membri care și-au luat abonamente și susțin jurnalismul independent. Despre faptul că am pășit cu dreptul în această direcție vorbesc și mesajele primite de la primii membri AGORA, mesaje care, recunoaștem, ne inspiră și ne mobilizează să oferim și mai multe produse de calitate cititorilor noștri. „Mulțumesc că m-ați primit în familia AGORA” sau „Sunt încântat să fiu susținătorul vostru”, sunt cele mai frecvente gânduri primite de la membrii comunității.

 

Redacția AGORA continuă să facă jurnalism independent, transparent și relevant, dar, de acum încolo, alături de cititorii săi și finanțat de membrii comunității. Pentru aceasta, am gândit și am propus trei tipuri de abonamente, fiecare cu setul său de oferte: Abonamente de Susținător, Fan sau Ambasador. 

Cu fiecare abonat nou continuă să crească entuziasmul, inspirația și curajul echipei de jurnaliști. După mai bine de șase săptămâni de la lansarea opțiunii de Membership, AGORA numără 80 de cititori care au decis să ne susțină.

Mesajele abonaților sunt diferite. În mare parte - de încurajare și gânduri calde, sau mesaje ce conțin critică constructivă.

„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership

„În vremuri grele pentru toți, oamenii aceștia au ales să acționeze în loc să se plângă. Vor să facă un salt consistent și să treacă la un alt model de business. Vor să scrie ghidați de interesul și așteptările cititorului, care le plăti salariul dacă va fi mulțumit de conținutul generat de echipă. Decizia de a-i susține este un fel de a le spune mulțumesc pentru faptul că diminețile pot intra pe platforma lor, sigură că voi găsi informații pentru care merită să-mi dedic timpul.

scrie specialista în comunicare și noua membră AGORA, Ana Trifan

Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare. Să plătim pentru munca ei noi, așa cum plăteam cândva pentru ziarul de la chioșc sau pentru abonamentul de la poștă. Când o redacție va putea aduna 100-300 de mii pe lună de la cititorii săi, ca să-și poată plăti toate cheltuielile curente, ea va putea fi cu adevărat independentă, cu adevărat tranșantă și profundă. Verticalitatea costă. Și ne rămâne nouă să alegem dacă vrem să plătim împreună, direct, aceste costuri, ca să culegem împreună efectele

spune Ilie Toma

„Mă bucur să fac parte din această comunitate și să pot susține activitatea pe care o faceți. Sper ca exemplul vostru să inspire mai multe portaluri de știri să-și recapete independența și să poată oferi știri de calitate și imparțiale”

scrie membra AGORA, Cristina Sîrbu.

„Aș vrea în primul rând să vă mulțumesc pentru efortul și munca pe care o depuneți, dar și pentru oportunitatea de a deveni membrul comunității AGORA. Vă urez mult succes în dezvoltare și implementarea proiectelor pe care vi le propuneți, dar și în general pentru tot ceea ce faceți pentru societatea noastră”

scrie membrul comunității Denis Gribincea.

Mai mult, printre membri ne bucurăm să avem și cititori de peste hotare.

„Citesc știri moldovenești aproape zilnic, fiind în Elveția. Nu sunt foarte activ pe rețelele de socializare, așa că continui să urmăresc direct pagina voastră web. Succese mari!”

scrie Frederic Comte.

Frederic, de altfel, este unul dintre primii 50 de abonați pentru care am promis câte o sticlă de vin marca AGORA. 

Urmărește și: Nu închidem site-ul! Ce (nu) se va întâmpla cu AGORA odată cu inițierea programului de membership (VIDEO)

„Mă bucur că sunt printre 50 cei mai harnici care s-au alăturat comunității. Vă doresc încă mulți, mulți în continuare”

ne scrie Andriana Surdu

Și Andriana a putut savura din vinul „Antidot”. 

„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership„Anume așa arată și ar trebui să arate viitorul, dacă vrem să avem presă în continuare”. Ce mesaje ne scriu abonații AGORA în șase săptămâni de Membership

„AGORA este unicul site de știri pe care-l urmăresc, unde obțin știri scurte, la temă și fără gunoi informațional. Vă mulțumesc că sunteți tari, curajoși să testați noi idei, business modele și atât de deschiși cu cititorii”,

scrie Ion Brumaru.

Reacții pozitive am urmărit și din partea colegilor din mass-media. 

„AGORA este prima instituție media din Moldova care lansează opțiunea de membership. Dacă aveți nevoie de noutăți ca lumea și la viteză, Irina Ghelbur vă explică ce aveți de făcut”

scrie jurnalista Ana Gherciu.

Și da, Irina Ghelbur, managing director Interakt, îți explică simplu aici ce este acest „Membership”.

„Redacția AGORA a decis să meargă pe o formulă care n-a mai fost încercată în Moldova – formula de membru. Atunci când cumperi un abonament și ai acces la mai multe resurse decât au spectatorii. Mi s-a părut o chestie bună. Am luat deocamdată cel mai mic abonament, dar dacă o să-mi placă o să-l cresc și o să-i susțin pentru așa cum cred că presa liberă are nevoie de susținere”

a menționat Nata Albot în una dintre edițiile „Internetu' Grăiește”.

Urmărește și: De ce AGORA trece la membership? Afli răspunsul de la Dumitru Ciorici (VIDEO)

Bineînțeles că decizia și pasul făcut de AGORA a fost întâmpinat și cu critici pe care, însă dorim să le credem constructive și de care neapărat ținem cont.

„Discutabil. Eu nu sunt gata să plătesc doar pentru știri, o sticlă de vin sau ce mai este acolo. Sugestia mea – băieți de la AGORA, aveți nevoie de conținut original, investigații, critică, editorial, scandale la urma urmei. Dar nici în acest caz nu cred că o să achit eu un abonament. Trebuie să mă convingeți”

scrie Denis Godorozea

Vom încerca în timp să-l convingem și pe Denis să devină membru AGORA. Totuși, dacă te gândești de ce ai achita un abonament, iată aici câteva argumente.

Citește și: Membership AGORA: Un abonament de membru, cât două cafele. E scump sau ba? (VIDEO)

Noi sperăm și să ne dorim ca comunitatea noastră să crească, fapt pentru care continuăm să muncim la materiale de autor și știri documentate, echidistante și livrate rapid, bazându-ne pe suportul cititorilor. În patru ani, sperăm ca familia noastră să adune cel puțin 800 de membri cu care vom face AGORA, EA.md, ROOFOFFLINE-uri și facturi. Asta înseamnă 200 de membri pe an. 

Dacă ați decis să luați un abonament AGORA, sunt câteva lucruri importante de reținut înainte de momentul plății

* Plățile sunt securizate, realizate prin terminalele băncilor din Moldova

* Plata nu este recurentă (se face o singură dată). La finalul perioadei de abonare îți vom trimite un mail pentru a-ți reaminti să reînnoiești plata. 

* Dacă ai deja un abonament, însă vrei să treci la unul cu mai multe beneficii, îți oferim 2 luni în plus la abonamentul dorit. Nu putem, însă, face recalcul / returnare de sume. 

* Te anunțăm că, dacă vrei să renunți la un abonament, din punct de vedere tehnic NU AVEM posibilitate să returnăm banii. 

Introducerea abonamentelor, în formatul pe care-l propunem cititorilor noștri, reprezintă o premieră pentru piața media din Republica Moldova. Este o mare provocare pe care ne-o asumăm, însă avem certitudinea că aceasta e direcția corectă. 

Vă invităm să deveniți membri AGORA și să susțineți jurnalismul liber

Citește și: Jurnalism împreună cu tine și aproape de tine. AGORA caută Susținători, Fani și Ambasadori!

Dragă cititor,

Mii de oameni ne citesc în aceste zile în căutarea informațiilor, răspunsurilor și a unui fir de speranță. Iar noi lucrăm ca să asigurăm un jurnalism responsabil care să ne ajute pe fiecare dintre noi să înțelegem mai bine tot ce se întâmplă în jurul nostru și să ne unească în aceste timpuri complicate.

Ce putem face noi acum, este să te informăm corect, din surse verificate. Când nu știi pe cine să crezi, vezi ce scrie AGORA.
Fiecare contribuție din partea cititorilor este valoroasă pentru activitatea redacției. Susține-ne cu un abonament de membru. Mulțumim

Vezi și aceste știri
Membership AGORA: Un abonament de membru, cât două cafele. E scump sau ba? (VIDEO)

Membership AGORA: Un abonament de membru, cât două cafele. E scump sau ba? (VIDEO)

Membership AGORA: Te gândești de ce ai achita un abonament AGORA? Jurnalista Irina Soltan vine cu argumente (VIDEO)

Membership AGORA: Te gândești de ce ai achita un abonament AGORA? Jurnalista Irina Soltan vine cu argumente (VIDEO)

De ce AGORA trece la membership? Afli răspunsul de la Dumitru Ciorici (VIDEO)

De ce AGORA trece la membership? Afli răspunsul de la Dumitru Ciorici (VIDEO)

Nu închidem site-ul! Ce (nu) se va întâmpla cu AGORA odată cu inițierea programului de membership (VIDEO)

Nu închidem site-ul! Ce (nu) se va întâmpla cu AGORA odată cu inițierea programului de membership (VIDEO)

Membership AGORA: Ce fel de abonamente de membership sunt disponibile și care-s beneficiile lor? (VIDEO)

Membership AGORA: Ce fel de abonamente de membership sunt disponibile și care-s beneficiile lor? (VIDEO)

Jurnalism împreună cu tine și aproape de tine. AGORA caută Susținători, Fani și Ambasadori!

Jurnalism împreună cu tine și aproape de tine. AGORA caută Susținători, Fani și Ambasadori!

Advertoriale
Răcorește-te cu METRO! Ce electrocasnice și accesorii frigorifice poți găsi în rețeaua de magazine (FOTO)

Răcorește-te cu METRO! Ce electrocasnice și accesorii frigorifice poți găsi în rețeaua de magazine (FOTO)

Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)

Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)

Câștigă o casă de vis, două automobile și 150 de super premii de la Carpet Outlet

Câștigă o casă de vis, două automobile și 150 de super premii de la Carpet Outlet

E un efort pe care nu-l putem face
singuri, așa că te așteptăm alături de noi
EMISIUNI
 • Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)
  Copiii știu mai bine: Pericolele nevăzute (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Natalia și Sergiu Nicoriuc s-au întors în țară după 14 ani de muncă în străinătate și s-au apucat de lemnărit (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: În căutarea jobului perfect (VIDEO)
 • Moldova, I am back! | Tatiana Miron, tânăra care a decis să revină din Spania pentru a dezvolta satele din Moldova (VIDEO)
 • Copiii știu mai bine: Liderii lumii - sub lupă (VIDEO)
Cele mai populare
 • 1
  Gazul din Moldova, la fel de scump ca în Suedia. Cât costă un metru cub la vecini și în alte țări de pe continentul european
 • 2
  Comisia Europeană a prezentat un plan pentru a reduce dependența de resursele energetice din Rusia. R. Moldova, inclusă în „REPowerEU
 • 3
  Republica Moldova va găzdui reuniunea președinților de Parlament din cele opt state Baltice și Nordice
 • 4
  Mii de lituanieni au strâns bani pentru a cumpăra o dronă militară pe care o vor livra Ucrainei
Canalul nostru de pe YouTube
Autentificare
Ai uitat parola?
Salvează articolul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Articolele salvate pentru mai târziu, le vei putea găsi în profilul tău.

Urmărește subiectul

Pentru a activa această opțiune, e nevoie să fii logat pe AGORA.

Subiectele urmărite le vei putea găsi în profilul tău.