Au simulat un caz de înec pentru a demonstra cum se salvează corect o persoană în asemenea situație. IGSU a dat start unei campanii informative (VIDEO)

Au simulat un caz de înec pentru a demonstra cum se salvează corect o persoană în asemenea situație. IGSU a dat start unei campanii informative (VIDEO)

Un bărbat a intrat în apă și a început să se înece. Din fericire, de această dată, a fost doar un scenariu pus la cale de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al MAI, care a dat startul „Campaniei de prevenire a înecurilor în perioada estivală”. Salvatorii au desfășurat aplicații demonstrative prin simularea unei situații de înec. 

Potrivit scenariului, un bărbat a intrat în apă și a început să se înece. La fața locului au intervenit salvatorii care au demonstrat acțiunile de salvare, iar agajații SMURD au explicat manevrele de acordare a primului ajutor medical.

După finalizarea exercițiului angajaţii IGSU au împărţit pliante informative tuturor persoanelor care se odihneau pe plajă și le-au vorbit despre imporanța respectării regulilor de prevenire a înecurilor.

Publicitate

Pentru evitarea cazurilor de înec IGSU îndeamnă populația să evite înotul în locuri nedotate cu stații de salvare pe timp de noapte, dar și în condiții meteorologice nefavorabile.

Potrivit IGSU, înotul peste linia de demarcare, ce semnalizează zonele cu pericol, dar și înotul în râurile cu curenții reci de apă prezintă risc pentru viața și sănătate.

Totodată, angajații IGSU atenționează cetățenii despre pericolul consumului băuturilor alcoolice în timpul odihnei pe malurile bazinelor acvatice. Starea de ebrietate duce la majorarea cazurilor de accidente în apă și a situațiilor tragice.

O atenție deosebită trebuie să fie acordată minorilor, în special pe timpul vacanțelor de vară. Salvatorii accentuează necesitatea monitorizării copiilor și supravegherea comportamentului acestora în timpul scăldatului de către maturi.

Scăldatul copiilor se recomandă doar în locurile special amenajate.

Potrivit IGSU,de la începutul anului 2020 zece persoane, inclusiv un copil, și-au pierdut viața în bazinele acvatice din țară. Campania de prevenire a înecurilor este desfășurată de IGSU în toate raioanele Republicii Moldova pe parcursul periodei estivale, având drept scop prevenirea cazurilor de înec.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal