Reacția Avia Invest la acuzațiile APP: „Se urmărește preluarea companiei printr-un atac de tip raider”

Reacția Avia Invest la acuzațiile APP: „Se urmărește preluarea companiei printr-un atac de tip raider”

Declarațiile făcute de conducerea Agenției Proprietății Publice, potrivit cărora gestionarul Aeroportului Internațional Chișinău nu își respectă toate obligațiile, „sunt mincinoase și făcute sub influența politicului”. Cu această reacție a venit compania „Avia Invest”, iar administrația dă asigurări că sunt îndeplinite toate sarcinile potrivit contractului de concesiune. 

„Compania Avia Invest califică aceste declaraţii ca fiind mincinoase şi manipulatorii, făcute sub influenţa şi presiunea politicului. Gestionarul aeroportului îşi îndeplineşte toate obligaţiunile invesţionale conform planului şi contractului de concesiune, iar acest lucru este confirmat de toate documentele şi actele prezentate APP şi altor instituţii de stat”, se menționează în declarația oficială a companiei Avia Invest.

Mai mult, concesionarul Aeroportului Internațional Chișinău spune că până în prezent au fost investite peste 90 de milioane de euro în infrastructura aeroportuară, iar etapa a doua a programului de investiții decurge conform contractului de concesiune. Scopul autorităților ar fi preluarea printr-un atac de tip raider a companiei „Avia Invest”.

Publicitate

„De la concesionarea aeroportului şi până în prezent, compania Avia Invest a fost supusă unui număr exagerat şi abuziv de controale atât din partea comisiilor existente, cât şi a celor special create de instituţiile de control, intenţia cărora a fost „să găsească măcar ceva”.

Avia Invest a fost mereu deschisă către instituţiile de control şi comisia de monitoring şi a pus la dispoziţia APP toate actele, inclusiv accesul la lucrările efectuate, care au confirmat realizarea cu succes a Etapei 1 de investiţii în modernizarea AIC. Toate declaraţiile care se fac în această perioadă sunt doar presiuni politice, care urmăresc preluarea printr-un atac de tip raider a companiei Avia Invest”, mai menționează gestionarul AIC.

Ieri, Agenția Proprietății Publice a publicat un comunicat prin care anunță că Avia Invest nu își execută obligațiile privind contractul de concesionare al Aeroportului Internațional Chișinău și are restanțe în jur de peste 66 de milioane de euro, sumă care ar fi trebuit investită în aeroport.

La fel, amintim că Avia Invest a acuzat Primăria Chișinău că tergiversează procesul de construcție a terminalului de pasageri, întrucât refuză să acorde certificatul de urbanism în acest scop.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal