Slusari îl atenționează pe Dodon să promulge legea ONG-urilor: Altfel, răspunsul opoziției va fi unul dur

Slusari îl atenționează pe Dodon să promulge legea ONG-urilor: Altfel, răspunsul opoziției va fi unul dur

Deputații fracțiunii Platformei DA, Alexandru Slusari și Dinu Plângău, au lăudat opoziția pentru eforturile conjugate, care au dus la votarea legii ONG-urilor. Slusari l-a atenționat pe șeful statului, Igor Dodon, să promulge această lege, în pofida declarațiilor sale anterioare, „altfel am putea pierde toată asistența financiară UE”.

„Sperăm că e finalizată epopeea legii ONG (...) A urmat o lună de lucru, cu insistențe, luptă în comisii, dar azi putem constata că dacă opoziția luptă perseverent, argumentat, cu idei, obține rezultat. Chiar și cu peripeții și cu schimbări în comisie, grație insistenței opoziției și în special și a Platformei DA, discuțiile cu PD tot au dat roade. Azi am depășit o etapă foarte importantă, pentru că asta a fost ultima condiție legislativă pentru obținerea finanțării din partea UE”, a spus Slusari.

Vicepreședintele Parlamentului l-a atenționat pe Igor Dodon „să nu pericliteze suportul UE”.

Publicitate

„Dacă el nu va promulga această lege, dânsul va purta toată vina pentru continuarea blocajului economic din partea UE. Mesajul nostru către Dodon e să promulge cât mai repede această lege, pentru că în iulie vom primi 30 de milioane de euro. Dacă el nu va promulga această lege, putem pierde toată asistența financiară. Altfel, răspunsul opoziției va fi unul dur”, a punctat Slusari.

Reamintim că pe 11 iunie, după mai multe acuzații și dezbateri, mult-discutata lege a ONG-urilor a fost votată în unanimitate, în lectura a doua, de Parlament. Chiar dacă președintele Igor Dodon spunea că proiectul va fi susținut de PSRM și promulgat doar după ce vor fi votate mai multe modificări, socialiștii și-au retras sau modificat o bună parte din amendamentele înaintate pe ultima sută de metri.

Amintim că, deși inițial s-a opus vehement adoptării legii cu privire la ONG-uri, care reprezintă una dintre condițiile debursării celei de-a doua tranșe de 30 de milioane de euro din partea UE, recent, președintele Igor Dodon a spus că socialiștii vor susține proiectul, iar șeful statului va promulga legea, cu condiția ca să fie susținute mai multe amendamente.

Deputații din opoziție au cerut inițial demisia președintelui Comisiei juridică, numiri și imunități, Vasile Bolea, după ce s-a constatat că a inclus mai multe amendamente în sinteza raportului comisiei, fără a fi examinate. „A falsificat raportul”, a fost acuzat în plen. Ulterior, amendamentele respective au fost examinate de plen. O parte au fost retrase, altele – reformulate.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal