Alți 30 de tineri au absolvit cursurile Academiei de Jurnalism Participativ. Iată ce deprinderi au dobândit (VIDEO)

Alți 30 de tineri au absolvit cursurile Academiei de Jurnalism Participativ. Iată ce deprinderi au dobândit (VIDEO)

Academia de Jurnalism Participativ, un proiect de educație media marca AGORA și ASIST, a mai certificat încă două grupe. Alți 30 de tineri au finalizat cursurile în cadrul grupelor de jurnaliști începători, primindu-și diplomele după câteva săptămâni de studiu aplicativ, online.

„Eu am fost surprins că a fost așa o promoție. A fost un pool și încă unul de oameni extraordinari. Participarea a fost mai mare decât ne-am așteptat. Implicarea a fost mai mare decât ne-am așteptat. Deci s-a observat o mobilizare mai accentuată. Probabil oamenii devin mai alertați în momentele de criză. Criza are și efectele sale pozitive”

Marc Mazureanu, director ASIST Youth Organisation, coordonator proiect ACJ

Autor:

Publicitate
...

„Cunoștințele pe care le-am acumulat la acest curs numaidecât le voi aplica în vlogging, pentru că lecțiile petrecute cu profesioniștii de la acest curs mi-au fost utile, acest curs m-a ajutat mult și m-a împins în față spre acest fapt, promovând turismul cultural și istoric din Moldova”, a declarat Dana Spînu, absolventă ACJ.

Autor:

„Eu cred că ceea ce am învățat aici ne va fi util și în viața de zi cu zi, pentru că noi deseori ne întâlnim cu știrile false, ceea ce oamenii cred că este un fapt normal. Noi însă putem să analizăm, să spunem că este fals, că această platformă prezintă o știre care nu este sigură pentru noi”, ne-a mărturisit Mădălina Mihaela Antoci, absolventă ACJ.

Autor:

„Cunoștințele acumulate o să le aplic oriunde voi avea ocazia și o să spun tuturor: eu am făcut un curs de jurnalism și acolo așa ne-au spus, că am avut niște mentori tare interesanți, cu viziune foarte largă”, a declarat pentru Agora.md Chiril Covali, absolvent ACJ.

Autor:

„Crearea de video, cum să facem imagini corecte, unde să atragem atenția în ceea ce ține de texte, cum să facem informația mai captivantă și mai interesantă atât pentru societate cât și pentru fiecare în parte”, ne-a spus Valentin Rusnac, absolvent ACJ.

Autor:

„Eu din clasa a 9-a îmi doresc să devin jurnalist și am înțeles că este neapărat nevoie de o facultate pentru a deveni un jurnalist bun, așa că mulțumesc academiei pentru aceasta. Știrile de calitate există pentru că în spate este un jurnalist de calitate”, a adăugat Adriana Bătrîncea, absolventă ACJ.

Autor:

...

La final, studenții au creat materiale jurnalistice, care au fost evaluate și publicate pe portalurile AGORA și EA.md.

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal