1.500 de moldoveni au semnat o petiție prin intermediul căreia cer stoparea tăierii ilegale a pădurilor. Autorul inițiativei, Ruslan Codreanu, susține că în ultimii 15 ani, Moldova a rămas fără 7.500 hectare de păduri. Potrivit lui, în ritmul în care sunt defrișați Codrii Moldovei, peste zece ani vom rămâne fără ei.
„Sub pretextul „lucrărilor de regenerare” sunt defrișați copaci sănătoși, iar în locul pădurilor apar câmpuri pustii cu solul degradat. Autorizațiile de defrișare nu sunt publicate pentru a ascunde amploarea tăierilor care se efectuează. Iar, în lipsa unui inventar al pădurilor nu se poate demonstra cât și de unde se taie. Ne taie pădurile și o fac pentru confortul lor. Alte sute de hectare de pământ sunt înstrăinate ilegal. Guvernanții ne lasă fără aer. Pe ei nu îi interesează că totul este interdependent. Aerul pe care îl respirăm. Apa pe care o bem”, a decarat Codreanu.
Astfel, semnatarii petiției cer ca Parlamentul Republicii Moldova să voteze un moratoriu asupra defrișărilor pădurilor pe un termen de 10 ani, Guvernul Republicii Moldova să realizeze în regim de urgență inventarierea Fondului Național de Păduri, iar Agenția de Mediu să publice online autorizațiile de defrișare și să echipeze automobilele MoldSilva cu GPS-trackere.
Petiția poate fi semnată aici.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Vezi și aceste știri

VIDEO, UPDATE. Defrișarea copacilor de la Dimo 7/3, discutată la nivel înalt. CMC a aprobat dispoziția; în Parlament au avut loc audieri: „E un abuz al instituțiilor de stat”

Prima țară din lume care a interzis defrișarea pădurilor

„Spații verzi” anunță despre defrișarea a peste 250 de arbori de-a lungul bulevardului Ștefan cel Mare

Copacii orașului Chișinău: În ultimul an au fost plantați doar 100 de arbori în locul a 1.000 defrișați (INFOGRAFIC)

Atac asupra Odesei în plină noapte! 17 persoane decedate, printre care și copii. Zeci de răniți

Termen extins: Agricultorii pot depune cererile de compensare a accizelor la motorină până la 31 iulie
Advertoriale

Victoriabank investește în inovații și își întărește statutul de bancă digitală. Rețeaua de bancomate, modernizată cu 100 de ATM-uri de ultimă generație

Ești în căutarea unei locuințe? Află cum poți cumpăra apartamentul perfect lângă parc, în câțiva pași simpli
