Președintele, convins că Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor face alianță cu Andrian Candu

Președintele, convins că Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor face alianță cu Andrian Candu

Maia Sandu și Andrei Năstase nu vor face alianță cu Andrian Candu. Declarația a fost făcută de șeful statului, Igor Dodon, în cadrul emisiunii „Președintele răspunde”. Președintele este de părere că tentativele de migrare a deputaților dintr-un partid în altul au scopul de a destabiliza situația politică din țară.

„Nimeni nu va face majoritate cu Candu și Șor. Sunt sigur că Maia Sandu și Andrei Năstase au suficientă minte să nu se lege cu niște bandiți. În Parlement jucăriile lui Plahotniuc încearcă să destabilizeze situație, nu are nimic în comun cu interesul oamenilor. Lui Plahotniuc îi mai trebuie să cumpere 2-3 deputați. Filip a depus denunț la organele de anchetă. Scopul este ca Plahotniuc, prin intermediul instrumentelor sale Șor și Candu, să destabilizeze situația”, a declarat Igor Dodon.

Șeful statului a adăugat că deputații care migrează spre Pro Moldova au scopul de a pune condiții majorității parlamentare:

Publicitate

În Parlament avem 23 de oameni ai lui Plahotniuc. Ei vor să aibă 30 și să vină când la mine, când la Maia cu condiții, să ne pună cap în cap. Așa cum l-a pus pe Filat și pe Voronin. Da Voronin când a vândut deputații la pucioc era mare erou? Atunci vă tremurau pantalonii și acum vă tremură în fața lui Plahotniuc. Mie nu-mi tremură”.

AGORA amintește că liderul PD, Pavel Filip, a acuzat grupul Pro Moldova și Partidul Șor că ar propune oferte din ce în ce mai generoase pentru a convinge democrații să facă parte din echipele lor.

Amintim că Procuratura Generală a confirmat că există cel puțin o cauză penală pentru tentativă de corupere a unui deputat. Asta după ce președintele Igor Dodon a declarat, în cadrul unui interviu pentru AGORA, că mai mulți deputați socialiști, care ar fi fost abordați pentru a părăsi PSRM, s-au adresat la Procuratura Generală. Li s-ar fi propus 400-500 de mii de euro, spunea șeful statului.

Anterior, vicepreședintele PDM Eugeniu Nichiforciuc a spus că deputații Pro Moldova ar fi părăsit PDM pentru sume de 150-200 de mii de euro, plus plata lunară de 5.000 de euro. Pro Moldova l-a acționat în judecată, astfel încât să dezmintă informațiile lansate.

Și deputatul Pro Moldova Sergiu Sîrbu spunea că s-a adresat în instanța de judecată, cerând tragerea la răspundere a președintelui, premierului și a conducerii PDM pentru „injuriile și calomniile” pe care le-au răspândit în adresa grupului parlamentar.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal