„Se poate doar dacă suntem uniți”. Mesajul lui Chicu pe fundalul creșterii numărului de cazuri de COVID-19

„Se poate doar dacă suntem uniți”. Mesajul lui Chicu pe fundalul creșterii numărului de cazuri de COVID-19

Guvernul Chicu a aprobat un șir de măsuri pentru a frâna răspândirea noului coronavirus în R. Moldova. Premierul a venit cu un mesaj pentru cetățeni, autorități și politicieni în contextul în care numărul cazurilor în R. Moldova a depășit 11.000. 

Premierul Chicu a ținut o cuvântare, în debutul ședinței. „Atestăm o creștere semnificativă a cazurilor de coronavirus și sunt câteva cauze care au condus la acest lucru. Una din cauze e și lipsa concentrării instituțiilor statului și dragi colegi, trebuie să revenim. Pandemia nu a trecut, iar noi trebuie să revenim la concentrarea de altă dată. O bună parte dintre noi nu conștientizăm riscul acestui virus. Evoluția se atestă în mai multe țări. Ieri și alaltăieri au fost recorduri nu doar la noi, ci și în alte țări. Consider că până la 15 mai am acumulat o experiență bună și se poate doar dacă suntem uniți. Nu ne rămâne altceva decât să revenim la aceeași disciplină”, a punctat Chicu.

Prim-ministrul a anunțat că se va institui un regim special de lucru pentru administrația publică pentru a limita numărul de cetățeni dimineața și seara.

Publicitate

„Ne vom orienta pe lucrul la distanță. Recomandăm administrației de la Chișinău și Bălți să instituie regim special al transportului public. Nu este sens să ne supărăm pe cetățeni că se îmbulzesc în transport. Trebuie de cumpărat mai multe unități de transport. De aceea activitățile economice continuă, însă respectarea măsurilor este lege pentru toți. Organele vor sancționa până la închidere dacă nu se respectă instrucțiunile”, a mai punctat Chicu.

„Astăzi, colegii Ministerului de Interne au primit indicația să reia inspectarea în spațiile publice. În arsenalul poliției sunt amenzi mari și le vor aplica dacă cetățenii nu se vor conforma. O să rog Ministerul Finanțelor să verifice respectarea adaosului comercial în cazul măștilor”, a mai spus Ion Chicu.

„Vom mai reprofila mai multe instituții medicale, dar vom pune la dispoziția medicilor mai multe locuri pentru spitalizarea pacienților. Fac apel către demnitarii de stat să dea exemplu față de măsurile de prevenire. Răsuflecați mâinile și veniți în ajutor”, a declarat Ion Chicu în cadrul ședinței Guvernului.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal