Aeroportul Internațional Chișinău, cu ușile deschise pentru pasageri. „Au fost efectuate trei curse regulate prin intermediul cărora au zburat 41 de persoane” (VIDEO)

Aeroportul Internațional Chișinău, cu ușile deschise pentru pasageri. „Au fost efectuate trei curse regulate prin intermediul cărora au zburat 41 de persoane” (VIDEO)

Cu emoții, actele în mâini și masca de protecție, mai mulți moldoveni au zburat astăzi peste hotarele țării. Asta după ce cursele aeriene regulate de pasageri au fost reluate pe Aeroportul Internațional Chișinău. Majoritatea dintre ei au călătorit pentru a se întoarce la locul de muncă din străinătate sau pentru a-și vizita rudele. Reprezentanții AIC spun că au impus mai multe măsuri de protecție stricte și atenționează călătorii că pot fi întorși din drum dacă acestea nu vor fi respectate. În același timp, Poliția de Frontieră anunță că fluxul de călători a fost redus astăzi. Până la această oră, 41 de persoane au zburat prin intermediul curselor regulate, iar 170 prin cursele charter. 

În incinta Aeroportului Internațional Chișinău este permis accesul doar angajaților și pasagerilor curselor avia. Aceştia sunt obligați să poarte măști de protecție, să respecte distanța de un metru. La intrarea principală a aeroportului, polițiștii de frontieră verifică pașapoartele, precum și biletele de zbor.

Publicitate

Potrivit ofițerei de presă a Avia Invest, Rodica Rusu, doritorii de a călători cu avionul trebuie să se informeze despre regulile de restricție ale țării în care planifică să meargă, precum și măsurile impuse de compania aeriană. În perimetrul clădirii Aeroportului Internațional Chișinău, au fost instalate mai multe bariere de protecție, panouri de informații despre măsurile de prevenire ale infecției, precum și urne de gunoi pentru măștile folosite. De asemenea, înainte de îmbarcare este controlată temperatura corpului. Cei care au o temperatură mai mare de 38 de grade sau nu respectă toate regulile de profilaxie sunt nevoiți să se întoarcă acasă.

Majoritatea moldovenilor pe care i-am întâlnit pe Aeroportul Internațional Chișinău erau bine pregătiți să facă față tuturor rigorilor impuse. Cu emoții mari, actele în mâini, măști de protecție, dezinfectat și chiar mănuși, aceștia și-au luat zborul peste hotarele țării. Unii erau foarte bucuroși că se reîntorc la locul de muncă, iar alții că își vor revedea rudele.

Sunt bucuroasă, pentru că trebuie să mă întorc la muncă

Autor:

„Unde zburați? În Veneția, Italia. Cum v-ați pregătit de acest zbor? După cum vedeți, mască, mănuși, dezinfectant, toate actele. De ori mi s-a anulat biletul și o să vedem ce o să fie acum. Nu vă este frică că o să vă infectați? Nu, la noi e mai mare pericolul. Acolo nu e pericol de infectare”.

„Zbor spre Alaska.Ne-am informat din timp. Compania cu care plecăm ne-a informat foarte bine cu câteva luni înainte, despre fiecare pas în situație de pandemie.Nu vă este frică că o să vă infectați? Nu cred, pentru că sunt mai multe cazuri în R. Moldova decât în alte țări. Avem măști. Schimbăm masca mai des. E cursă charter până la urmă și este o întârziere de aproape șase, șapte ore”.

„Avem nevoie de pensie și trebuie să mai lucrăm acolo. Cu pensia din R. Moldova, nu trăiești”.

„Mă duc să îmi vizitez copiii după vacanță și m-am pregătit conform legilor, care le-am citit. Acum se publică peste tot. M-am echipat cu măști, dezinfectant”

Au fost efectuate trei curse regulate prin intermediul cărora au zburat 41 de persoane

Contactată de AGORA, ofițera de presă a Poliției de Frontieră, Dorina Rusu, a declarat că până la această oră, pe direcția de ieșire din țară prin postul vamal al Aeroportului Internațional Chișinău, au fost înregistrați 211 persoane, iar pe direcția de intrare - 710 de călători. În total, până în acest moment, au fost efectuate trei curse regulate prin intermediul cărora au zburat 41 de persoane, iar prin intermediul curselor charter - 170 de oameni.

AGORA amintește că pe 27 martie autoritățile au decis să suspende traficul aerian spre și dinspre R. Moldova până pe 15 mai. Ulterior, termenul restricției a fost prelugit până pe data de 30 iunie, iar recent data reluării activității Aeroportului Internațional Chișinău a fost anunțată pentru data de 15 iunie.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal