„Platon și dreptatea sunt lucruri incompatibile”. Ulanov reacționează la acuzațiile controversatului om de afaceri, care i-a atribuit rol organizațional în furtul miliardului

„Platon și dreptatea sunt lucruri incompatibile”. Ulanov reacționează la acuzațiile controversatului om de afaceri, care i-a atribuit rol organizațional în furtul miliardului

Fostul avocat al lui Ilan Șor, actualul deputat al P. Șor în Parlament, Denis Ulanov, spune că nu a întreprins ilegalități niciodată, iar controversatul om de afaceri Veaceslav Platon își „atribuie acum rolul de salvator și Mesia”. Reacția a fost oferită pentru AGORA în contextul în care Platon l-a acuzat pe Ulanov că a fost implicat în furtul miliardului și ar fi avut rol organizațional. Deputatul a spus că va analiza declarațiile lui Platon și va decide dacă-l va acționa sau nu în judecată.

„Am ascultat, am salvat cele spuse și vreau să spun că Platon acum își asumă rolul de salvator, de Mesia, că va rezolva colapsul din sistemul bancar, că va aduce miliardul... Adevărul e că acum Platon a ieșit și i-a numit pe cei din PSRM și din majoritate niște impotenți care nu pot rezolva această problemă. De fapt, Platon și dreptatea sunt lucruri incompatibile. Ceea ce face acum Platon e un atac la adresa opoziției, și nu vorbesc acum doar despre mine”, a spus Ulanov.

Potrivit deputatului, controversatul om de afaceri „a pus tuturor etichete și a afișat alura de „Statul sunt eu””.

Publicitate

„Cât despre acuzațiile la adresa mea, pot să spun că nu eu sunt cel care am statut de învinuit în mai multe țări. Eu nu am făcut niciodată ilegalități, spre deosebire de el. Am făcut totul onest, iar asta cuiva nu place”, a punctat Ulanov.

Alesul din partea P. Șor susține că Platon nu a vorbit despre aspectul juridic al procesului său, ci doar „a atacat opoziția, numindu-ne bandiți”.

„Poate de aceea nu am acceptat să fac parte din echipa sa, când mi s-a propus acest lucru în 2011-2012”, a mai subliniat deputatul.

Ulanov a spus că va analiza dacă-l va acționa sau nu pe Platon în judecată, iar ulterior își va comunica decizia.

Reamintim că Platon i-a acuzat pe ex-democratul Andrian Candu, fostul avocat al lui Ilan Șor și actualul deputat PP Șor Denis Ulanov, precum și ex-premierul Iurie Leancă de implicare în furtul miliardului. Andrian Candu și Iurie Leancă au negat anterior orice implicare în devalizarea sistemului bancar. Despre Ulanov, Platon a vorbit că acesta ar fi avut „rol organizațional”. „El peste tot fugea cu documentele, lucra cu martorii, conducea cu firme, primea bani. Un rol foarte activ. El, sub pretextul activității avocaționale, era participant activ al acestei bande”, a vorbit Platon.

Pe 18 mai 2020, procurorul general Alexandr Stoianoglo a declarat că dosarul lui Veaceslav Platon a fost falsificat și că acesta își ispășește pedeapsa de 18 ani de închisoare pe nedrept, fiind găsit vinovat de delapidare de fonduri de la Banca de Economii. Ulterior, Stoianoglo a depus un demers prin care solicita suspendarea executării pedepsei.

Pe 15 iunie, judecătorii au admis integral demersul, iar Platon a fost eliberat din închisoare. Astfel, dosarul urmează să fie revizuit.

Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal