Năstase, apel către Stoianoglo: „Cer să vă faceți treaba. Înregistrarea demonstrează că toate resursele s-au pus în mișcare pentru a mă dezumfla politic”

Năstase, apel către Stoianoglo: „Cer să vă faceți treaba. Înregistrarea demonstrează că toate resursele s-au pus în mișcare pentru a mă dezumfla politic”

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase, a făcut un apel public către procurorul general, Alexandr Stoianoglo. „Vă cer și vă încurajez să vă faceți treaba”. Totul după ce în dimineața zilei de 16 iunie, în spațiul public, a apărut o înregistrare audio în care este prezentată o convorbire telefonică  între voci asemănătoare cu ale lui Ion Ceban și Igor Dodon, care caută „o variantă” pentru anularea alegerilor locale ale primarului de Chișinău, din 2018.

„De câte astfel de dovezi mai aveți nevoie pentru a înțelege gravitatea tăcerii și inacțiunii Procuraturii Generale în spețele penale pe care îl vizează direct pe Igor Dodon. De ce ați decis la degradarea continuă și periculoasă a vieții noastre publice. Domnule procuror general, vă cer și vă încurajez să vă faceți treaba. Să faceți dreptate pentru că dreptatea nu este un moft. Dreptatea este o urgență majoră”, i s-a adresat Năstase lui Stoianoglo.

„Cer investigarea de urgență, investigarea penală a lui Dodon, Plahotniuc, Ceban, a tuturor complicilor lor, inclusiv a judecătorilor implicați în crima pusă la cale de aceștia”, a mai adăugat liderul Platformei DA.

Publicitate

Năstase a ținut să menționeze că „asistăm la cea mai mare reglare de conturi”.

„Avem dovada că anularea alegerilor din 2018 a fost făcută în complicitate Dodon-Plahotniuc. Înregistrarea acestei convorbiri demonstrează că toate resursele de la acea vreme s-au pus în mișcare pentru a mă dezumfla politic. M-au linșat programatic atunci și vor încerca să o facă și acum. Asistăm la cea mai mare reglare de conturi dintre clanuri din recenta istorie a Republicii Moldova. Se luptă cu disperare pentru a tranzacționa puterea în acest an”, a conchis Andrei Năstase.

AGORA amintește că o discuție telefonică în care sunt înregistrate voci ce par să semene cu cele a președintelui Igor Dodon și a primarului general al capitalei Ion Ceban, a apărut în spațiul public. Cei doi discută despre „o variantă” pentru anularea alegerilor locale ale primarului de Chișinău unde Andrei Năstase ieșise câștigător.

De menționat este faptul că atât Igor Dodon, cât și Ion Ceban au negat veridicitatea înregistrării audio.

„Este un fals foarte evident, nu sunt vocile noastre. Se pare că lumea a uitat cine a luat decizia suspendării lui Năstase și avea toate pârghiile să facă asta, pe timpul regimului Plahotniuc”, a declarat Igor Dodon.

Iar Ceban susține că urmează să se adreseze organelor competente. Totodată, edilul capitalei afirmă că această înregistrare a apărut în contextul în care „unii, neoficial, s-au lansat în campania electorală”.

Citește și: Discuție telefonică în care sunt voci asemănătoare cu cele ale lui Dodon și Ceban: S-ar discuta anularea alegerilor în care Năstase a câștigat

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal