Actualul lider al Pro Moldova, Andrian Candu, spune că și-a fondat o nouă firmă, iar cea fondată acum zece ani, alături de nașul său, Vlad Plahotniuc - Prime Management - a fost lichidată. Chiar și așa, actuala firmă a rămas doar pe hârtie, iar Candu dă vina pe situația economică nefavorabilă. Declarațiile au fost făcute într-un interviu pentru AGORA.
Inițial, AGORA l-a întrebat pe Candu despre dividendele primite de la fosta firmă în care era acționar, Prime Management. „În 2018, compania a fost lichidată și capitalul social a fost distribuit acționarilor. Nu mai sunt acționar la Prime Management. A fost lichidată, fiindcă deja nu mai presta servicii. Veniturile actuale sunt din salariul de deputat și ce mai primește deputatul ca indemnizație. Am avut unele economii din acele 11 milioane primite ca dividende de la Prime Management, în 2016. Apropo, din ele mai am economii”, a spus Candu.
Deputatul a dezvăluit că, în 2019, în august-septembrie, a încercat să-și reia cariera de consultanță în afaceri.
„Mi-am creat o companie ca să încerc să-mi reiau experiența de consultanță în afaceri, am discutat cu unii colegi din fostele experiențe din domeniul internaționale pe fiscalitate și pe juridic ca să încercăm să creăm o echipă de consultanță. Însă anul economic a fost atât de complicat – de anul acesta nu mai zic nimic – încât nu am mai reușit nimic. A rămas compania înregistrată pe hârtie, dar nu are nicio activitate”, a spus Candu.
Reamintim că Prime Management, despre care Candu confirmă că a fost lichidată, a apărut în documente care ar fi fost parte a raportului Kroll 2. Atât această firmă, cât și altele afiliate lui Plahotniuc, apar ca beneficiarele fraudei bancare. Printre ele se numără Finpar Invest, pe bunurile căreia CNA a depus sechestru, dar și OTIV Prime Holding, АО Gemeni sau Basconslux.
În vara lui 2019, Candu spunea Prime Management „nu a luat niciodată niciun credit”. „Este o companie care a prestat servicii de consultanță juridică. Compania nu a avut niciodată o activitate care s-a bazat pe surse din RM, dar pe surse de peste hotare. Compania a primit niște remunerări în baza unor contracte de prestări servicii. Banii care au venit întotdeauna au fost verificați cu audit internațional. Reiese că raportul s-a bazat pe surse mass-media și nu pe unele cercetări și investigații financiare, așa cum ar fi trebuit”, a punctat el atunci.
Fă parte din comunitatea AGORA. Susține jurnalismul independent și transparent din Republica Moldova. Avem nevoie de tine pentru a continua să ne facem munca cu dedicație și curaj!
Vezi și aceste știri

Dosarul penal în privința lui Alexandr Stoianoglo, pe cazul „Expulzării profesorilor turci” a fost clasat

Soluție pe ultima sută de metri? Ministerul Economiei plafonează rata dobânzii pentru programul „Prima Casă”
