PAS și Platforma DA, în discuții despre un nou Guvern: Sandu spune că e nevoie de sprijinul PD. Slusari: Este mult mai exigentă față de colegii săi din fostul bloc ACUM

PAS și Platforma DA, în discuții despre un nou Guvern: Sandu spune că e nevoie de sprijinul PD. Slusari: Este mult mai exigentă față de colegii săi din fostul bloc ACUM

Deși PAS și Platforma DA continuă discuțiile pe marginea demiterii actualului Guvern și numirea unui nou Executiv, cele două părți încă nu au ajuns la un numitor comun. Lidera PAS, Maia Sandu, accentuează că printre cei 51 de deputați, care ar susține inițiativa, trebuie să se regăsească și democrații. „În asemenea condiții cei din PD vor spune că Platforma DA nu are suport nici măcar de la cel mai apropiat partid ideologic”, reacționează la declarația Maiei Sandu, deputatul Alexandru Slusari.

Cele două formațiuni politice au avut o întâlnire la 15 iunie. Discuțiile ar fi fost aprinse, iar părțile n-au ajuns la o soluție finală.

„Am confirmat și noi și ei că demisia Guvernului se face atunci când avem certitudinea numirii unui nou Guvern. Discuția a fost dacă avem 51 de voturi. Din păcate nu le avem.

Uneori îmi mai crapă și mie răbdarea, dar discuția aceasta a fost. Cum am discutat, pe ce tonalitate, este altă întrebare”, spune Maia Sandu, la emisiunea Puterea a Patra la N4.

Lidera PAS subliniază că un nou Executiv nu poate fi votat fără Partidul Democrat. „Pentru moment, ei le spun colegilor mei în Parlament că nu părăsesc această majoritate și nu fac alt Guvern. Noi vrem să dăm jos acest Executiv pentru că este cel mai prost pe care l-a avut R. Moldova de la Independență, dar țara nu poate să rămână fără Cabinet de miniștri pe timp de criză”, spune Sandu.

Poziția celor de la PAS stârnește nemulțumirea colegilor din Platforma DA. Deputatul Alexandr Slusari menționează că aceste circumstanțe democrații ar putea constata că inițiativa platformei nu e susținută nici de „cel mai apropiat partid ideologic”.

„Constatăm că, în mod subit, doamna Sandu este mult mai exigentă față de colegii săi din fostul bloc ACUM și ne zice că, de facto, este de acord să rămână la putere Guvernul Chicu, dacă Platforma DA nu obține un mesaj public de sprijin din partea PD.

Înțelegem și noi foarte bine că fără marea parte a deputaților din PD nu poate fi instaurat alt Cabinet de miniștrii. Cunoaștem precis că fracțiunea PD, cu excepția a 2-3 persoane, se simte foarte incomod în coaliția cu Dodon. Dar văzând poziția PAS, putem aștepta, cu probabilitatea de 99 % că, în asemenea condiții cei din PD vor spune că Platforma DA nu are suport nici măcar de la cel mai apropiat partid ideologic. Cercul este închis.

Dar dacă poziția colegilor noștrii de la PAS rămâne intactă, de acum încolo criticile lor, adresate Guvernului Chicu-Dodon nu știu dacă vor mai conta și dacă vor mai avea vreo credibilitate”, scrie Slusari pe pagina sa de Facebook.

Pe final, Platforma DA solicită repetat colegilor de la PAS să se pronunțe public cu privire la susținerea guvernării, asumate de aceștia.

Igiena informațională este la fel de importantă ca cea personală. Avem grijă să fii informat și pe timp de pandemie! Dacă vrei să fii susținător al presei independente, devino membru al comunității AGORA!

Publicitate

Cele mai populare

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal