O femeie din Comrat, care acum două săptămâni oferea interviu despre condițiile proaste din spital, a decedat de COVID-19

O femeie din Comrat, care acum două săptămâni oferea interviu despre condițiile proaste din spital, a decedat de COVID-19

O femeie de 61 de ani din Comrat, pe nume Natalia Cotruța, care odinioară oferea interviu portalului regional nokta.md despre condițiile proaste din spital, a decedat de complicațiile provocate de COVID-19. Informația a fost publicată de aceeași sursă care a publicat și mărturia sa video, la început de iunie. 

În interviul inițial, Natalia Cotruța povestea că s-a infectat cu COVID-19 după ce fiul femeii de care avea grijă a rugat-o să vină la spital să stea cu mama sa.

„A sunat feciorul bunicuței și m-a rugat să stau cu mama lui, pentru că are pneumonie. Am îmbrăcat masca și am venit. O săptămână m-am simțit bine, apoi mi s-a făcut rău. Nimeni nu mi-a spus ce diagnoză are femeia, pentru că toți fug de aici. Eu am intrat și am ajuns într-o capcană”, spunea atunci femeia.

Ea le mai povestise jurnaliștilor că nu și-a văzut testul pozitiv la COVID-19, iar când a rugat medicii să o lase acasă, unde se va autoizola, a primit refuz. Pacienta povestea că personalul medical o îndemna să bea apă de la robinet.

Ulterior, pacienta spunea că nu i se oferă o lecuire pe măsură. Potrivit femeii, la spitalul din Comrat i se ofereau antibiotice de două ori pe zi, iar ulterior - o singură dată. Ea a înregistrat și o adresare video despre condițiile din instituția unde era internată.

Publicitate

Natalia Cotruța spunea că i s-a format și o rană cu puroi, în timp ce era deja internată, iar personalul medical nu o ajuta. Aceasta era nevoită să-și facă pansamente de sine stătător. Pe 4 iunie, ea a discutat cu jurnaliștii de la nokta.md și le spunea că se simte foarte rău. Chiar și atunci, femeia mărturisea că are grijă de o vecină de salon.

Astăzi, Ministerul Sănătății a anunțat decesul Nataliei Cotruța în statistica oficială, fără nume. „A decedat o femei de 61 ani, din Comrat, care a fost transferată de la IMSP SR Comrat la Institutul de Medicină Urgentă, pe 9 iunie, fiind diagnosticată cu hipertensiune arterială gr. II, cardiopatie hipertensivă”, se arată în datele oficiale. Nokta.md scrie că transferul a fost solicitat de fiica pacientei, care a insistat ca mama sa să fie adusă pentru tratament la Chișinău.

Agora

AGORA își propune să devină cea mai credibilă instituție media din Republica Moldova prin calitatea și diversitatea conținutului, să fie prima alegere a cititorilor pentru știrile și analizele online.

REȚELE SOCIALE

 • Facebook
 • Instagram
 • Youtube
 • Twitter
 • Telegram
 • RSS Feed

APLICAȚIE

 • App Store
 • Google Play
© 2023 Interact Media SRL
 • Mastercard
 • Visa
 • PayPal